Home » Поради » Печиво без молока і яєць – рецепт з покроковими фото / Меню тижня

Печиво без молока і яєць – рецепт з покроковими фото / Меню тижня Смачне печиво без молока і яєць

Печиво по-італійськи готується без молока і яєць. Швидко і дуже швидко. До того ж дуже просто і з мінімум інгредієнтів!

Але смачно ж – крихке і розсипчасте вийде печиво. А використовується оливкова олія, як і належить десерту італійського походження.

Як приготувати швидке і просте печиво

Борошно пшеничне – 250 г

Цукор – 140 г

Олія оливкова – 100 г

Кмин – 1 ч. л. (Насіння)

Сіль – дві дрібки (морська)

Цукрова пудра – побільше! (Для посипання)

Приготування:

Кмин подрібнити – потовкти у ступці або змолоти. Всі інгредієнти – крім масла і цукрової пудри – змішати.

*** Що стосується насіння кмину, то можна не класти, адже не всі люблять, але я порадила все ж, хоч один раз спробувати!

Влити масло і вимішати тісто. Я вимішувала міксером з 2 насадками – вийде мокра крихта.

Цю суміш викласти на робочу поверхню і просто руками зліпити в тісто, а потім сформувати у вигляді циліндрика, як би ковбаскою…

Тісто буде розсипчастим і кришиться, але нічого проблемного. Нарізати гострим ножем на кругляшки товщиною не більше 1 см.

Далі приготувати деко – застелити папером для випічки. Рядком горочка борошна і цукрова пудра.

Піч нагріти до 180 °, причому тільки режим «низ-верх», не включайте на «обдув»!

Кожну печенюшку вмочити з 2 сторін в борошно і викласти на деко.

*** Я ще робила малюнок на печеньіце, притискаючи до них фігурне денце склянки, але це необов’язково.

Також знайшли:

  • печиво без молока
  • Печево без молока і яєць
  • домашнє печиво без молока
  • піченя без яйця
  • печево без яєць рецепт
  • печево на швидкоруч без яєць
  • печеня без молока і яєць
  • печиво без яєць і молока
  • печиво без яєць рецепт
  • рецепти печива без молока

_0.3MB/0.07375 sec