Home » Поради » Патісон – що це за овоч і з чим його їдять? / Прості рецепти

Патісон – що це за овоч і з чим його їдять? / Прості рецепти Патісон – що це за овоч і з чим його їдять?

    12 місце у категорії

«Страви на обід» Зберегти рецепт 249 осіб

зберегли

Незважаючи на те, що після появи в Росії патисони дісталися навіть до Сибіру, ??сьогодні не всі знають, що можна з них приготувати, і взагалі чим відрізняються ці химерні симпатичні плоди від гарбуза і кабачка. Давайте дізнаємося, що можна приготувати з патисонів, з чим їх краще готувати і які страви з них виходять найкраще.

Овоч під назвою патисон (від франц. pate – пиріг: за формою цей овоч нагадав французам пироги, і так і закріпилося за ним таку назву) сьогодні культивується в багатьох країнах світу. З історії його відомо лише те, що батьківщиною патисони є Південна і Центральна Америка і що в дикому вигляді в природі він не зустрічається. Світову популярність патисон почав швидко набирати після відкриття Америки Х. Колумбом і сьогодні його вирощують у всіх куточках планети.

Як і з його побратимів із сімейства гарбузових – кабачка і гарбуза, з патисони можна приготувати масу найрізноманітніших страв: його можна фарширувати, смажити, тушкувати, відварювати, квасити, солити і маринувати. Вважається, що патисони перевершують кабачки за смаковими якостями – їх хрустка, але ніжна і м’яка м’якоть нагадує молоді гриби, а маленькі «юні» патіссончікі з тонкою НЕ огрубілої шкіркою вважаються і зовсім делікатесом.

За корисним властивостям патисон не поступається кабачкам: у ньому багато таких корисних речовин як вітамін С, клітковина, мінеральні солі, пектинові речовини, лютеїн і т. д. Їсти патисони регулярно лікарі рекомендують всім страждаючим від гіпертонії, захворювань судин і серця, нирок, шлунково-кишкового тракту, атеросклерозу і печінки. Дієтологи не втомлюються повторювати, що патисони корисні як дієтичний продукт (на 100 г доводиться всього близько 20 ккал), і їсти їх буде дуже корисно навіть здоровим людям.

Які страви можна приготувати з патисонів

Список страв, які можна приготувати з цього чудового овочу, величезний. Це і всілякі заготовки, і салати, і різноманітні другі страви. Ми розглянемо рецепти різноманітних салатів і других страв, оскільки консервування патисонів – тема, яка заслуговує окремої розмови. Найпростіші з таких страв – смажені і відварні патисони.

Рецепт приготування смажених патисонів

Знадобиться: 100 г тертого сиру, 4 патисони, 2 яйця, вершкове масло, зелень петрушки, яйце і борошно для панірування.

Як посмажити патисони. Очистіть патисони від шкірки, нарізати шматочками по 0,5 см тощіной, посолити, обсмажити. У казанок викласти вершкове масло, додати тертий сир і яйце, посолити, посипати рубаною петрушкою, прогріти суміш, змастити шматочки патисонів, зліпити їх один з одним попарно, запанірувати в борошні, вмочити в збитому яйці, обваляти в сухарях і обсмажити на олії до зарумянивания.

Таке просте і дуже смачна страва чудово підійде для сніданку, обіду або вечері. А з відварних патисонів виходить чудовий гарнір до м’яса або самостійне овочеве блюдо.

Рецепт гарніру з відварних патисонів

Знадобиться: молоді патисони, 2 л води, ? ч. л. цукру.

Як відварити патисони. Промити патисони і не очищаючи нарізати кубиками, опустити в киплячу підсолену воду, в яку також доданий цукор, проварити 8-10 хв, відкинути на друшляк, обсушити, викласти патисони на тарілку, посипати меленими сухарями і полити вершковим маслом.

Можна відварити патисони та цілком 15-20 хв, попередньо промивши в холодній воді. Цілі відварні плоди потрібно розрізати, викласти на блюдо, полити сметаною і посипати зеленню.

З патисонів виходить прекрасне повноцінне друга страва, якщо нафарширувати їх м’ясним фаршем.

Рецепт приготування фаршированих патисонів

Знадобиться: 150 г фаршу яловичого, 2 моркви, по 1 Патисону вагою 400 г, вареному яйцю і цибулині, 2 ст. л. зелені петрушки, 1 ч. л. гірчиці, чорний мелений перець, майоран, сіль.

Як нафарширувати патисони. Очистити плід від шкірки, розрізати уздовж навпіл, ложкою вийняти серцевину, підсолити, через деякий час злити сік, що. Моркву і цибулю очистити і дрібно нарізати, обсмажити на сковороді, додати фарш, згасити, остудити. Яйце дрібно порубати і додати у фарш, також приправити його майораном, поперчити, додати гірчицю і рубану петрушку. Нафарширувати половинки патисони начинкою, посипати зверху тертим сиром, обгорнути фольгою, запекти в духовці, нагрітій до 180-200 градусів, близько 20 хв.

Фарширувати патисони можна і курячим фаршем, і просто овочами (морква, цибуля, корінь петрушки, томат-паста, часник), і їх сумішшю.

Самостійним другою стравою можуть виступати і різноманітні салати з патисонів.

Рецепт салату з патиссонами, картоплею і зеленим горошком

Знадобиться: 600 г картоплі, 300 г патисонів, 150-200 г майонезу, 25-30 г кропу / петрушки, 2 яйця, 1 зелена цибуля, 2-3 ст. л. зеленого горошку, сіль.

Як приготувати салат з патисонів. Картоплю відварити в мундирі, остудити, очистити, дрібно нарізати. Те ж саме виконати з патиссонами, з’єднати їх з картоплею, додати зелений горошок консервований, рубані дрібно яйця і зелена цибуля, заправити майонезом, перемішати, посипати рубаною зеленню.

Такий простий салат виходить дуже ситним і смачним, а заправляти його можна не майонезом, а сметаною або навіть оливковою олією – за смаком.

Просто чудовий салатик виходить з молодих патисонів з молодою картоплею – це справжній делікатес, який легко зможе приготувати будь-яка господиня з доступних інгредієнтів.

Рецепт салату з патисонів і молодої картоплі

Знадобиться: по 400 г молодих картоплі та патисонів, 300 мл йогурту грецького / сметани, 2 пучка зеленої цибулі, по 1 пучку кропу і щіпці цукру, 3-5 ст. л. вершкового масла, чорний мелений перець, сіль.

Як приготувати салат з молодими патиссонами і картоплею. Взяти дуже невеликий молода картопля, приблизно рівними шматочками нарізати патисони, опустити картоплю в підсолену і підцукровані воду, довести до кипіння, 10 хв проварити, покласти патисони і варити все до м’якості, потім відкинути на друшляк. Вершкове масло розтопити в сковороді, обсмажити рубаний зелений лук, додати рубаний кріп і картопля з патиссонами, обсмажити. Додати в сковороду, зняту з плити, сметану, знову поставити на вогонь, прогріти, поперчити, посолити і подати салат в теплому вигляді.

Завершимо нашу добірку найсмачніших рецептів з патисонів дещо незвичним стравою – геркулесовой запіканкою з яблуками.

Рецепт приготування геркулесовой запіканки з яблука і патисонів

Знадобиться: 200 г геркулесу, 100 г патисонів, по 1 яйцю, яблуку, по? склянки молока і пшеничного борошна, 1 ст. л. цукру, сіль.

Як приготувати запіканку з патиссонами, геркулесом і яблуком. Всипати геркулес в киплячу підсолену воду (пропорції – як для густої каші), приготувати кашу. Дрібним кубиком нарізати яблуко і патисони, додати їх в кашу, всипати борошно, вбити яйце, влити молоко, додати сіль і цукор, перемішати. Укласти суміш у форму, змащену маслом, запекти в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хв. Перед подачею така запіканка поливається сметаною і прикрашається зеленню.

Патісон – не тільки дуже симпатичний, але ще і смачний, вкрай корисний і універсальний. Це прекрасний кандидат для повсякденного і святкового меню, додайте його в свій раціон і насолоджуйтеся смачними стравами з цим дивовижним овочем.

Також знайшли:

  • що робити з патісонами
  • патисон
  • патісони страви
  • патісон
  • шо можна зробити з патісонів
  • як приготувати патісон
  • патисон рецепт
  • що таке патісони
  • Страви зпатисона
  • що можна зробити з патісонів

_0.29MB/0.06182 sec