Home » Поради » Овочеве рагу: рецепти на будь-який смак! – Рецепт | DietaClub. ru

Овочеве рагу: рецепти на будь-який смак! – Рецепт | DietaClub. ru Овочеве рагу: рецепти на будь-який смак!

Рагу – термін, запозичений з французької мови, утворене від ragouter – що означає «порушувати апетит». Зазвичай це блюдо готується з шматочків овочів, м’яса, риби, обсмажених окремо і присмачених спеціями і густим соусом.

Овочеве рагу: рецепти

Овочеве рагу з баклажанами

Баклажани – 2 шт.

Цибуля – 2 шт.

Помідори – 1шт.

Кабачки – 2шт.

Морква – 1шт.

Перець болгарський: жовтий – 1 шт. червоний – 2шт.

Перець духмяний (горошок), перець чорний (горошок і мелений),

Сіль, зелень, лавровий лист, цукор, трохи борошна.

Баклажани помити, очистити від шкірки (за бажання), порізати соломкою і обсмажити на сковороді. Те ж саме зробити з кабачками, але при обсмажуванні додати трохи борошна.

Лук, болгарський перець і моркву нарізати соломкою. Помідор очистити від шкірки і дрібно нарізати. На сковороду викласти спочатку цибулю, через кілька хвилин моркву. Через пару хвилин додати обсмажені баклажани, потім обсмажені кабачки, болгарський перець і помідор.

Все перемішати, додати спеції і зелень. Гасити при закритій кришці на слабкому вогні. Перед закінченням гасіння додати сіль за смаком і чверть чайної ложки цукру.

Овочеве рагу вважається готовим, коли стануть м’якими перці і баклажани.

Овочеве рагу з ріпи

Ріпа – 2-3 шт.

Морква – 2-3шт.

Консервований зелений горошок – 3 ст. ложки

Картопля – 4 шт.

Цвітна капуста – 1шт

Помідори – 3шт.

Відвар овочевий – 250мл

Олія – ??50г

Борошно – 1 ст. ложка

Сметана – 100г

Ріпу, моркву, картоплю і помідори нарізати часточками. Ріпу і моркву стушкувати в невеликій кількості води. Картопля підсмажити. Відварити цвітну капусту і розділити на невеликі суцвіття.

Всі овочі скласти в каструлю, перемішати, додати горошок.

Для соусу на сковороді підсмажити борошно з додаванням вершкового масла. У борошно влити овочевий відвар, закип’ятити, постійно помішуючи. Варити соус 10 хвилин, потім заправити його сметаною і залити овочі. Додати помідори, закрити кришкою і тушкувати 15 хвилин. Наприкінці посолити овочеве рагу за смаком.

Для ситного сімейного обіду або святкового столу можна приготувати овочеве рагу з м’ясом. Сайт про схуднення DietaClub радить пробувати приготувати ці страви за такими рецептами.

Овочеве рагу з м’ясом: рецепти

Овочеве рагу з м’ясом «Сімейне»

Для цього рагу з м’ясом підійде як яловичина, так і свинина. Вам тільки слід звернути увагу на те, що яловичина готується набагато довше.

М’ясо – 0,5-1кг

Картопля – 1-1,5 кг

Цибуля ріпчаста – 3-4шт.

Журавлина – 1 стакан

Мед – 1-2 ст. ложки

Лавровий лист, сіль, перець чорний мелений

М’ясо промити, нарізати кубиками невеликої величини, цибулю порізати.

У каструлю для гасіння налити рослинного масла приблизно на 1-1,5 см, нагріти, обсмажити в ньому цибулю. Потім додати м’ясо, накрити кришкою, готувати на середньому вогні хвилин 15 (свинину).

Тим часом приготувати овочі.

Картоплю очистити, нарізати кубиками. Брюссельську капусту розрізати на шматочки завбільшки з лісовий горіх (якщо капуста заморожена – злегка розморозити).

М’ясо спробувати – якщо воно майже готове, додати до нього картоплю і брюссельську капусту. Додати вогонь, щоб швидше закипіло.

В міксер викласти журавлину, додати півсклянки води і добре перемішати. Отриману масу вилити в каструлю з рагу.

Соус повинен майже повністю закривати овочі і м’ясо. Тому, якщо його мало, потрібно додати кип’яченої води.

Коли овочеве рагу з м’ясом закипить, вогонь варто зменшити до слабкого, додати сіль, спеції і мед, добре перемішати. Якщо соус кислуватий на ваш смак, додайте стільки меду, скільки буде потрібно для його пом’якшення.

Далі потрібно гасити блюдо на слабкому вогні 10 хвилин. Потім покласти лавровий лист і довести до готовності.

Ще один рецепт овочевого рагу з м’ясом приємно здивує ваших гостей вишуканим смаком і ароматом.

Овочеве рагу з м’ясом і червоним вином

М’ясо – 0,4 кг

Цибуля – 1шт.

Перець болгарський (червоний) – 2 шт.

Вино червоне – 200мл

Бульйон м’ясний – 180мл

Олія – ??2-3 ст. ложки

Перець червоний солодкий – 1 ч. л.

Перець чорний великого помелу, сіль, зелень

Для приготування рагу з м’ясом за цим рецептом підійде м’якоть свинини або телятини, курка.

М’ясо промити, нарізати великими шматками і злегка припустити в каструлі для гасіння (казанку, утятніце) з рослинною олією, і невеликою частиною м’ясного бульйону. Витримати на максимальному вогні 3 хвилини, постійно помішуючи, потім викласти на тарілку.

Картоплю очистити, нарізати крупно (кружками або кубиками) і додати в каструлю, тушкувати ще 20-25 хвилин.

Потім влити вино, що залишилося, гарненько перемішати, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні ще 5 хвилин.

Також знайшли:

  • як зробити рагу густим