Home » Поради » Легкі рецепти для романтичної вечері, збуджуючі не тільки апетит | Woman. ru

Легкі рецепти для романтичної вечері, збуджуючі не тільки апетит | Woman. ru Легкі рецепти для романтичної вечері, збуджуючі не тільки апетит

Найголовніший афродизіак в цьому салаті – креветки в поєднанні з кедровими горішками

Салат з руколою і креветками

Інгредієнти:

2 порції

    середній пучок руколи; 200 г сирих королівських креветок (можна замінити на великі морожені); 100 г томатів черрі; 50 г пармезану; 50 г кедрових горішків; 1 ст. л. бальзамічного оцту; 1 ст. л. оливкової олії; щіпка мускатного горіха; 50 г вершкового масла; 1 зубчик часнику; сіль і мелений перець за смаком.

Що робити:

    1 Помийте листя руколи і викладіть на паперовий рушник, щоб з них стекла вода. 2 Очистіть сирі креветки, залишивши тільки хвостики. Зробіть по черевця неглибокий надріз і видаліть кишкову вену. Очистіть часник і роздавите зубчики з допомогою ножа. Розтопіть вершкове масло на сковороді, підсмажуйте креветки з часником на великому вогні одну хвилину. Якщо ви використовуєте заморожені креветки, залийте їх гарячою водою і підсмажуйте з часником не більше хвилини. Швидко зніміть сковороду з вогню і перекладіть креветки на паперовий рушник, щоб скло зайве масло. 3 Розділіть рукколу на дві рівні порції і викладіть зелень в дві глибокі піали. Розріжте томати навпіл, а пармезан натріть на дрібній тертці. 4 Викладіть на рукколу томати, пармезан і креветки, приправте спеціями за смаком. Перед подачею на стіл, полийте салат оцтом і олією і прикрасьте кедровими горішками.

Тартар з тунця і авокадо

Інгредієнти:

2 порції

    150 г сирого свіжого тунця (можна замінити фореллю); 2 авокадо; сік 1/2 лимона; 50 г салату корн.

Для соусу:

2 ст. л. рідкого меду; 2 ст. л. гострої гірчиці; 2 ст. л. бальзамічного оцту; 150 мл соєвого соусу.

Що робити:

    1 Зробіть соус. Змішайте мед, гірчицю, оцет і соєвий соус віночком до однорідності. 2 Порубаєте маленькими кубиками тунець, заправте рибу 2/3 соусу і залиште маринуватися на 30 хвилин (але не більше ніж на 2 години). 3 Очистіть авокадо, поріжте м’якоть великими кубиками. Залийте авокадо лимонним соком, поперчіть за смаком. 4 Викладіть на тарілку шарами: авокадо, рибу і корн. Полийте тартар залишилися соусом, за бажанням прикрасьте чорним кунжутом.

Салат з хурмою і креветками

Інгредієнти:

2 порції

    1 стигла хурма; 100 г салату корн; качан салату латук; 8 сирих королівських креветок (або 16 невеликих заморожених); 50 г маслин без кісточок; 1 зубчик часнику; 50 г вершкового масла; 1 ч. л. бальзамічного оцту; 2 ч. л. оливкової олії.

Що робити:

    1 Креветки промийте і очистіть від панцира і голови. Зробіть по черевця неглибокий надріз і видаліть кишкову вену. Покладіть креветки на обробну дошку черевцем вниз, натиснете на кожну плоскою стороною ножа. 2 Очистіть часник і порубаєте тонкими пластинками. Розтопіть вершкове масло на сковороді і підсмажте в ньому часник до тих пір, поки він не підрум’яниться. Приберіть його з сковороди. Обсмажте креветки з обох боків, поки вони не порозовеют, і викладіть на паперовий рушник. Якщо ви використовуєте заморожені креветки, спочатку залийте їх окропом на кілька хвилин, потім видаліть панцир і обсмажуйте з обох сторін в часниковому маслі хвилину. Викладіть креветки на паперовий рушник, щоб скло зайве масло. 3 Вимийте і просушіть салат. Листя латуку порвіть на шматочки середнього розміру. Вимийте хурму, видаліть листя біля основи і поріжте м’якоть кубиками. Наріжте маслини великими кружечками. 4 Викладіть по тарілках латук, корн, хурму, маслини і креветки. Полийте кожну порцію салату олією і оцтом, поперчіть і посоліть за смаком.

Гратен (запіканка) з морепродуктів

Інгредієнти:

2 порції

    400 г очищених сирих креветок; 100 г філе лосося або форелі; 50 г пармезану; 100 г заморожених мідій; 100 г заморожених кальмарів; 100 г свіжих печериць; 500 мл курячого бульйону.

Для соусу бешамель:

20 г вершкового масла; 200 мл молока; 2 ст. л. пшеничного борошна; сіль і перець за смаком.

Що робити:

    1 Зваріть соус бешамель. Розтопіть вершкове масло в сотейнику на маленькому вогні. Всипте борошно і швидко перемішайте суміш силіконової лопаткою до однорідності. Доведіть соус до кипіння і влийте 1/2 молока. Добре розмішайте соус лопаткою. Як тільки він знову закипить, додайте залишився молоко і знову розмішайте соус до однорідності. Варіть бешамель п’ять хвилин. Якщо він дуже густий, розбавте соус невеликою кількістю молока. 2 Помийте шампіньйони. Викладіть їх у каструлю, додайте лосось або форель, влийте бульйон і варіть близько п’яти хвилин. Вийміть гриби і рибу, викладіть на паперовий рушник. Залийте мідії, креветки (якщо вони морожені) і кальмари окропом. Як тільки риба охолоне, поріжте її великими шматками. 3 Натріть сир на дрібній тертці. Поставте сотейник з соусом бешамель на повільний вогонь. Додайте в нього трохи молока і половину тертого пармезану. Розмішайте соус до однорідності і зніміть з вогню, як тільки він закипить. 4 Розігрійте духовку до 200 ? С. Викладіть у форму для запікання рибу, печериці, мідії, кальмари, креветки, залйете соусом бешамель і посипте зверху залишилися пармезаном. Випікайте в духовці 10 хвилин, поки розтанув сир не підрум’яниться.

Паста з морепродуктами

    1 Очистіть цибулю і часник, дрібно порубати. Промийте морепродукти теплою водою. Наріжте тушки кальмарів кільцями. Розтопіть в глибокій сковороді вершкове масло, висипте в неї цибулю і часник і обсмажте до золотистого стану. Додайте в сковороду морепродукти і тушкуйте їх на невеликому вогні 5 хвилин. 2 Влийте в сковороду вино, перемішайте і потримайте на вогні пару хвилин, поки не випарується алкоголь. Всипте в морепродукти цілі томати черрі, перемішайте і тушкуйте п’ять хвилин. Приправте соус травами, розмішайте і тримайте сковороду на вогні ще кілька хвилин, поки морепродукти не будуть готові, а томати не стануть м’якими. 3 Відварюйте спагетті в підсоленій воді на хвилину менше, ніж сказано на упаковці. Додайте до морепродуктів 100 мл бульйону з-під макаронів, перемішайте соус. Відкиньте пасту на друшляк, дайте воді стекти. Викладіть спагетті назад в сковороду і додайте 1/2 соусу з морепродуктами, перемішайте. 4 Подавайте блюдо, прикрасивши пасту морепродуктами і тертим пармезаном.

Читайте також:

Паелья

Інгредієнти:

2 порції

    600 мл курячого бульйону; 100 г курячого філе; 1 цибулина; 1 лавровий лист; 1 болгарський перець (червоний або жовтий); 1 маленький перець чилі; 5 зубчиків часнику; 2 ст. л. меленої паприки; 2 великих помідори; 200 г рису; щіпка шафрану; 100 г мідій (можна заморожених); 100 г сирих королівських креветок (або морожених); 1 лимон; 50 г зеленого горошку; пучок петрушки; 2 ст. л. соняшникової олії; сіль, перець за смаком.

Що робити:

    1 Промийте філе курки, наріжте м’ясо великими шматками. Очистіть і дрібно порубати цибулину. Обшпарте помідори окропом, а потім за допомогою ножа акуратно зніміть з них шкірку. М’якоть помідорів дрібно наріжте. Замочіть шафран 1 ст. л. холодної води. Поріжте середніми кубиками болгарський перець. Разморозьте морепродукти, якщо вони заморожені, і очистіть креветки від панцира. 2 Поставте на вогонь казанок або глибоку каструлю з товстим дном. Розігрійте в ній масло і обсмажте шматочки курки. Як тільки м’ясо «схопиться» з усіх сторін, викладіть в сковороду цибулю, очищені зубчики часнику, болгарський перець і чилі. Обсмажуйте пару хвилин. 3 Всипте в сковороду рис, перемішайте і підсмажуйте суміш кілька хвилин. Додайте томати і шафран з водою, в якій він замачивался, перемішайте. Влийте в паелью бульйон, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. Гасіть рис з овочами і м’ясом 10-15 хвилин, поки бульйон повністю не вбереться в рис. 4 Викладіть в сковороду очищені креветки і горошок, закрийте кришкою і тушкуйте 3 хвилини. Як тільки креветки стануть рожевими, викладіть на рис залишилися морепродукти і тушкуйте паелью при закритій кришці ще кілька хвилин. Не забудьте дістати перець чилі перед подачею на стіл. 5 Подавайте блюдо, прикрасивши його петрушкою і часточкою лимона.

Тірамісу

Інгредієнти:

2 порції

    3 свіжих курячих яйця; 300 г рікотти; 300 г цукру; 1 пачка печива савоярді (або печиво дамські пальчики); 50 мл свіжого кави; 50 мл десертного вина; щіпка солі; 50 г молочного шоколаду без добавок; 2 ст. л. какао-порошку.

Що робити:

    1 Відокремте білки від жовтків. Розітріть жовтки до білого кольору з цукром, додайте до них рикотту і перемішайте. 2 В окремій мисці збийте білки з сіллю до міцної піни. Акуратно викладіть білки в жовтки і плавно перемішайте. Розтопіть шоколад на водяній бані і змастіть їм стінки склянок, в яких будете подавати тірамісу. 3 Налийте в одну піалу кави, в іншу – вино. Викладайте в стакани з шоколадом шарами: яєчний крем, печиво (попередньо вмочіть його в каві), потім знову яєчний крем, печиво, вимочене у вині, і знову яєчний крем. Прикрасьте блюдо какао і поставте в холодильник на час від 30 хвилин до 12 годин.

Гарячий шоколад з бренді

Інгредієнти:

2 порції

    2 ст. л. бренді; 2 ст. л. рому; паличка кориці і щіпка меленої кориці; 1 ч. л. меду; 400 г молока; 100 г жирних вершків; 2 ч. л. цукру; 3 ст. л. какао-порошку; 40 г темного шоколаду.

Що робити:

    1 Змішайте молоко, цукор і вершки в сотейнику, поставте його на середній вогонь. Як тільки суміш почне закипати, зменшіть вогонь до мінімуму, додайте дрібно рубаний шоколад, всипте какао-порошок і приправте молоко дрібкою кориці. 2 Постійно заважайте суміш, поки шоколад повністю не розчиниться, а шоколадне молоко не стане густим. 3 Змішайте ром з медом і бренді, розмішайте суміш паличкою кориці. Розподіліть бренді з ромом по жароміцним келихах, а зверху акуратно влийте гарячий шоколад. За бажанням прикрасьте десерт паличкою кориці, зефіром або збитими вершками.

Банани в ромовому соусі

    50 г вершкового масла; 50 г цукру; 50 мл рому; 80 мл знежиреного молока; 1/2 ч. л. меленої кориці; 100 г ванільного морозива; 4 банана для смаження (можна замінити на 2 нестиглих банана середнього розміру).

Що робити:

    1 Складіть в невелику каструлю цукор, масло і корицю. Підігріває протягом 3 хвилин постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться в маслі. Влийте ром і розмішайте до однорідності. 2 Влийте в каструльку молоко. Постійно помішуючи соус, доведіть його до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і тримайте соус на сковороді. 3 Добре помийте банани і розріжте вздовж на половинки. Підсмажте фрукти на грилі (або на великому вогні в сковороді, притиснувши банани лопаткою). Подавайте десерт, полив фрукти ромовим соусом і прикрасивши ванільним морозивом.

_0.32MB/0.00327 sec