Home » Поради » Кухні світу: готуємо карпаччо / Прості рецепти

Кухні світу: готуємо карпаччо / Прості рецепти Кухні світу: готуємо карпаччо

    11 місце у категорії

«Страви з м’яса» Зберегти рецепт 138 осіб

зберегли

Безумовно, в російській кухні безліч смачних і цікавих страв, але іноді так хочеться приготувати щось незвичайне, незвичне. У таких ситуаціях корисно звертатися до кухонь різних країн світу та страв, що стали популярними далеко за межами цих країн. Сьогодні ми познайомимося з карпаччо – класикою італійської кухні.

Під екзотичною назвою «карпаччо» ховається вельми просте і нехитре блюдо – це тонко нарізана сира яловичина, що подається як холодна закуска з яким-небудь соусом. Проте виключно таке значення карпаччо мало тільки з моменту свого винаходу в 1950 році впродовж всього декількох років – у самому незабаром з’явилося карпаччо не тільки з яловичини, а й з інших видів м’яса, а також з риби, сирих овочів, грибів, морепродуктів, фруктів.

Винайшов карпаччо власник культового венеціанського кафе «Garry’s» кухар Джузеппе Чіпріані, який також винайшов коктейль із шампанського з соком, сьогодні відомий під назвою «Белліні». Його підштовхнула на створення карпаччо графиня Амалія Нані Моченіго, яка поскаржилася кухареві під час відвідин його кафе, що лікар заборонив їй їсти приготоване при тепловій обробці м’ясо. А ось назва страви – карпаччо, як вважається, заслуга вже самою графині, вона так назвала блюдо на честь живописця епохи Ренесансу Вітторе Карпаччо, побачивши зовнішню схожість між блюдом і картинами художника, ряснів яскравими відтінками червоного і білого кольору.

Карпаччо – не таке вже незнайоме російській людині блюдо, якщо подумати, адже воно дуже схоже на строганину, яку роблять з м’яса, риби і не тільки, і також подають до столу у вигляді закуски в сирому вигляді. Однак між строганиною і карпаччо є різниця: друга страва обов’язково подається з яким-небудь соусом, або ж збризкують перед подачею оливковою олією з оцтом, або ж соком лимона.

Звичайно, далеко не кожна людина зважиться їсти сире м’ясо і рибу, знаючи про їх потенційної небезпеки (зараження паразитами), однак карпаччо і строганина залишаються популярними, їх подають в багатьох висококласних ресторанах. Якщо ви зараховуєте себе до сміливців або ж просто хочете покуштувати карпаччо і пригостити ним своїх гостей, вам знадобляться зібрані в цій статті рецепти карпаччо.

Рецепти приготування карпаччо

Сьогодні приготувати карпаччо можна не тільки з м’яса, але й з риби, овочів, морепродуктів, грибів, фурктов і т. д. Для тих, хто віддає перевагу утриматися від вживання сирого м’яса і риби, це гарна новина – спробувати карпаччо можна і в інших безпечних для здоров’я варіаціях. Ми зібрали для вас найрізноманітніші рецепти карпаччо, щоб ви могли з задоволенням насолодитися цим чудовим блюдом італійської кухні.

Рецепт класичного карпаччо з яловичини

Знадобиться: 800г свіжого яловичого філе (вирізки) без жиру, 200г оливкової олії, 2 лимона, 1 пучок салату, ? пучка зелені петрушки, спеції (краще – прованські трави), перець чорний мелений, сіль.

Як приготувати карпаччо з яловичини. Промити свіже філе яловичини, обсушити його і на годину прибрати в морозильну камеру, щоб воно затверділо. Гострим ножем нарізати м’ясо на дуже тонкі, майже прозорі довгі скибочки, викласти шматочки в глибоке блюдо, полити олією і соком 1 лимона, поперчити, посолити, посипати прованськими травами. Прибрати м’ясо на 2 години в холодильник, перед подачею прикрасити другий лимоном, нарізаним довільними шматочками, листям салату, петрушкою.

Це – рецепт класичного карпаччо в його сьогоднішньому розумінні, в тому числі в розумінні самих італійців, а найперший карпаччо, приготований Чіпріані, був поданий з соусом «Арріго», приготованим з майонезу, вустерського соусу, молока, соку лимона, свежемолотого перцю і солі. Також класичним вважається карпаччо, приготоване так: м’ясо тонко нарізається, злегка відбивається плоскою стороною молотка для м’яса, збризкують оливковою олією і бальзамічним оцтом, перчить і рясно присипається сиром пармезан – так це блюдо теж дуже часто подають у італійських ресторанах.

Сьогодні карпаччо готують, крім яловичини, і з курки, з риби.

Рецепт приготування карпаччо з курки

Знадобиться: 1 грудка куряча без шкіри, по 1 лимону та лайму, 2 ст. л. оливкової олії extra virgin, 1 ст. л. світлого рому, зелень, білий та рожевий перець-горошок.

Як приготувати карпаччо з курячої грудки. Розділити грудку на філе, обернути харчовою плівкою і прибрати в морозильник на 2 години. Нарізати філе тонкими напівпрозорими шматочками, поперчити свіжомеленим перцем, виклавши на блюдо сервіровки. Для соусу перемішати масло з соком лайма і? лимона, ромом, полити шматочки курки, залишити на 20 хв, потім прикрасити страву зеленню і шматочками лимона.

Рецепт приготування карпаччо з лосося (сьомги)

Знадобиться: 250г філе риби свіжого, солодкий лук, рукола, сіль, соус – оливкова олія 100г, 30г базиліка, по 15г сиру пармезан і кедрових горішків, 5 мл соку лимона, ? зубчика часнику, перець, сіль.

Як приготувати карпаччо з лосося або сьомги. Злегка підморожувати філе риби, нарізати тонкими довгими шматочками, викласти на блюдо. Для соусу подрібнити часник і горішки, з’єднати з іншими інгредієнтами і перемішати, змастити рибу соусом. При бажанні шматочки риби можна згорнути рулетиками. При подачі оформити руколою і нарізаною цибулею.

Якщо ви побоюєтеся їсти сиру рибу, приготуйте карпаччо з слабосоленої риби – вийде смачно і безпечно!

Від «радикальних» і класичних рецептів карпаччо перейдемо до більш простим і близьким серцю і шлунку звичайного російського кулінара.

Рецепт приготування карпаччо з копченого м’яса

Знадобиться: 500г яловичого філе, ? цибулини, 1-2 зубчики часнику, 1 ч. л. орегано, ? ч. л. чорного перцю, ? ч. л. солі.

Як приготувати карпаччо з копченого м’яса. З’єднати дрібно нарізані цибулю і часник із сіллю, перцем і орегано, натерти сире м’ясо (воно має бути одним шматком), закоптити м’ясо протягом 3 годин з яблуневими гілками, потім обернути плівкою і прибрати в морозильник. Підморозить м’ясо тонко нарізати майже прозорими шматочками, викласти на блюдо і подати.

Звичайно, коптильня мається далеко не у всіх, якщо у вас її немає, можна приготувати карпаччо з обсмаженого м’яса.

Рецепт карпаччо з обсмаженої яловичини

Знадобиться: 200г яловичини сирої, 1 лимон, 1 ст. л.олівкового олії першого холодного віджиму, 1 лист салату латуку, тертий сир (краще пармезан), перець, сіль.

Як приготувати карпаччо із смаженої яловичини. М’ясо натерти сіллю і перцем, з двох боків обсмажити на сковороді, потім відразу прибрати в морозильник на кілька хвилин до легкого подморажіванія, обсушивши паперовим рушником. Тонко нарізати м’ясо і скропити олією. Лист салату викласти на блюдо, поперчити і посолити, викласти зверху м’ясо, посипати все тертим сиром і полити соком лимона.

Ну а для тих, хто не їсть м’ясо, або ж не хоче їсти м’ясні та рибні продукти, які зазнали навіть мінімальної термічній обробці, було спеціально придумано грибне і овочеве карпаччо.

Рецепт приготування карпаччо з печериць

Знадобиться: 300г печериць свіжих великих, 100г сиру пармезан, 2 помідори, по 1 пучку базиліка свіжого і гострого маринованими перцю зеленого кольору, 3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. соку лимона, 1 ст. л. оцту, перець, сіль.

Як приготувати карпаччо з печериць. Очистити і промити гриби, уздовж тонко нарізати і покласти на блюдо. Скропити гриби соком лимона. Дрібно посікти базилік, помідори нарізати на дрібні кубики, перець очистити від насіння і дрібно порубати, з’єднати нарізані інгредієнти з сумішшю оцту і масла, підсолити, перемішати, полити гриби приготовленим соусом, посипати карпаччо зверху тертим сиром.

Печериці, вирощені штучно і куплені в супермаркеті, можна їсти сирими – це не небезпечно, так повідомляють лікарі.

Рецепт карпаччо з буряка

Знадобиться: 100г козячого сиру, 2-3 буряків, 1 жменя кедрових горішків, 2 ст. л. сметани, ? ч. л. тертого хрону, лимонний сік, перець, горіхове масло, сіль.

Як приготувати карпаччо з буряка. До готовності відварити буряк в мундирі, потім очистити, остудити, і нарізати тонкими кружальцями. Укласти буряк на блюдо, посолити і поперчити, скропити олією горіховим і соком лимона. На тертці потерти хрін і перемішати його зі сметаною, змастити буряк цим соусом, посипати горішками, подати з козячим сиром.

Рецепт карпаччо з редьки з васабі по-японськи

Знадобиться: 500г білої редьки, 1 пучок цибулі-резанца, маринад – 0,5 лимона (сік і цедра), 3 ст. л. масла виноградних кісточок, 1 ч. л. васабі, цукор і сіль за смаком.

Як приготувати карпаччо з редьки. Редьку промити і очистити, дуже тонко нарізати і покласти на 4 тарілки. Цибулю нарізати тонкими кільцями і посипати редьку. Перемішати цедру і сік лимона з васабі, цукром, сіллю, маслом, полити редьку.

Сьогодні карпаччо – це не тільки сире м’ясо, цим терміном називають приготовані за подібною технологією закуски і з риби, і з овочів і навіть фруктів. Готуйте карпаччо з тих продуктів, які подобаються вам і пригощайте рідних і близьких настільки цікавою стравою!

Також знайшли:

  • соуси до м\яса з імбиром вином і соєвим соусом
  • як називається сире мясо
  • закуска із сирого мяса
  • карпачо це
  • карпаччо це
  • кулінарні рецепти домашньої кухні с пошаговими фото
  • приготувати помідори карпачо
  • Як називається страва із сирого мяса
  • як називають напів сире мясо
  • як приготовити сире мясо

_0.29MB/0.00251 sec