Home » Поради » Користь і корисні властивості абрикосових кісточок

Користь і корисні властивості абрикосових кісточок Абрикосові кісточки – користь і корисні властивості

автор: Антон Литкін

дата: 06.08.2011

У цій статті мова піде про користь абрикосових кісточок. Як відомо Батьківщина Абрикоса є Азія. Близько 2 тис. років тому дерево абрикоса поширилося по всій Середній Азії, пізніше воно з’явилося у Вірменії, а звідти потрапило до Греції, де пізніше йому було дано назву “Вірменське Яблуко”.

Останнім часом вчені стали більше говорити про те, що причиною ракових захворювань є порушений обмін речовин. Більшість відхилень у зіпсованому обміні речовин мають свою основу у вигляді дисбалансу в організмі між вітамінами і мінералами. Ось тут-то і приходять на допомогу природні джерела корисних речовин.

Найбільш підходящим засобом будуть абрикосові кісточки. Адже їх користь полягає в тому, що вони містять велику кількість вітаміну B17. До складу цього вітаміну входить якесь Цианидное речовина, яка є отрутою для ракової клітини. При попаданні в здорову клітину воно не завдає їй шкоди, а перетвориться в простий вуглевод, виходить свого роду природна химеотерапии.

речі, вітамін В17 міститься практично у всіх диких ягодах – в журавлині, суниці, чорниці та багатьох інших, які ростуть в лісі.

Можливо, користь від абрикосових кісточок не можна назвати дуже смачною, але їх вживання допоможе уникнути раку практично з 100% впевненістю. Примітно так само, що вживання абрикосових кісточок може лікувати від багатьох хвороб, включаючи злоякісні пухлини.

Треба пам’ятати, що ядра абрикосів слід їсти в розумних межах, не більше декількох штук в день разом з фруктом. Користь від абрикосових кісточок буде тільки в тому випадку, якщо ви не будете їх переїдати. У принципі це правило відноситься до всіх корисним фруктам і овочам. Все добре, що в міру.

Ядра абрикосової кісточки корисні не тільки для сироїдіння, вони так само застосовуються у виробництві кондитерських виробів, йогуртів, морозива, різних кремів, начинок для вафель, глазурі, карамелі, цукерок. З них виробляють абрикосове масло, яке широко застосовується в косметології, для виробництва шампунів і різних кремів.

Користь абрикосової кісточки просто неоціненна. Є навіть спеціальні сорти абрикосів – з великою кісточкою і великими ядрами. Такі ядра використовуються замість мигдалю. Не всі абрикосові кісточки неприємні на смак, є так само солодкі ядра, які дуже поживні, містять в собі приблизно 70% цінного харчового масла, злегка солодкуватого на смак і до 20% білка.

Перед вживанням кісточок обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. Можливі протипоказання. У абрикосових ядрах міститься синильна кислота, яка у великих кількостях є отрутою. Тому абрикосові кісточки можуть нести і користь і шкоду.

Харчова цінність 100 грамів абрикосових кісточок – 450 ккал.

_0.28MB/0.00258 sec