Home » Поради » Корисні властивості риби і риб’ячого жиру

Корисні властивості риби і риб’ячого жиру Корисні властивості риби і риб’ячого жиру

Чарівний морської бальзам для ваших клітин

Навіщо вам потрібна риба

Як рибні продукти борються зі старінням

Який принцип дії рибних продуктів?

Як вводити в організм достатню кількість риб’ячого жиру

Риб’ячий жир без риби

Навіщо вам потрібна риба

Їжте принаймні дві-три порції риби на тиждень, переважно жирної риби, щоб оберегти клітини від старіння. Риба – це єдиний продукт, для якого не підтверджується правило “чим менше жиру, тим краще!”

Одна з причин, по якій ви старієте швидше, ніж потрібно, можливо, в тому, що ви не вживаєте достатньої кількості морських продуктів. Таким чином, у ваших клітин розвивається недостатність риб’ячого жиру. Без цього унікального ліки вони сходять з розуму і починають видавати неадекватні хімічні сигнали, які руйнують суглоби, закупорюють артерії, стають причиною болів і викликають зростання раку – іншими словами, прискорюють руйнування і загибель організму. Без сумніву, ті, хто їсть рибу, менш схильні до хвороб старіння – серцевих захворювань, раку, артриту, діабету, псоріазу і бронхіту. Про це свідчать усі дослідження. У всьому світі ті, хто їсть рибу, живе довше. Японці, які живуть найдовше у світі, їдять в три рази більше риби, ніж американці.

Усі морські продукти, але жирна риба особливо, наприклад, лосось, тунець, макрель і сардини, багаті особливим типом жиру. Це жирні кислоти омега-3. Риб’ячий жир в першу чергу оберігає артерії, “розріджуючи кров” зовсім як аспірин, тим самим запобігаючи утворенню тромбів, яке може привести до інфарктів і інсультів. Такий жир до того ж знижує кров’яний тиск і вміст в крові тріглііерідов, потенційно небезпечних жирів, підвищує рівень холестерину хорошого типу HDL, регулює серцебиття, робить старі артерії більш гнучкими і допомагає блокувати запальні процеси, які викликають артрит, рак, псоріаз, діабет і загальне порушення роботи клітин. Морські продукти містять велику кількість потужних антиоксидантів, в тому числі селену і юбікінол (коферменту Q-10), які борються з хворобами і старінням в цілому. Лосось, макрель і сардини містять особливо багато коферменту Q-10.

Як рибні продукти борються зі старінням

Продовжують життя. Ви можете обдурити смерть і додати роки до свого життя, беручи в їжу рибу, навіть якщо ви вже страждаєте від серцевих хвороб. Під час знаменитого дослідження, проведеного у Великобританії доктором Вільямом Беррі, в Раді медичних досліджень Кардіффа (Уельс) пацієнтам, що перенесли інфаркт, порадили або є більше жирної риби (лосося і сардин) – щонайменше дві порції на тиждень – або більше клітковини, або поменше жирів. Протягом наступних двох років смертність у тих, хто їв рибу, знизилася приблизно на 30%. В інших двох випадках ніяких результатів не було.

Зберігає молодість артеріях. Чим більше в клітинах тіла риб’ячого жиру, тим менш закупорені і старезного артерії. Це виявили данські дослідники під час випадкових аутопсий. Крім того, одне канадське дослідження показало, що ті, хто їв рибу (більше 240 г на тиждень), у два рази рідше страждали від повторного звуження артерій після ангіопластики (процедури розширення артерій), ніж ті, хто рибу не їв. Найбільш ефективно діяла жирна риба, наприклад лосось або сардини. З іншого боку, одне велике дослідження виявило, що прийом капсул риб’ячого жиру не зберігаються після ангіопластики артерії розширеними.

Риб’ячий жир – один з найнадійніших способів знизити вміст в крові тригліцеридів, небезпечного жиру. Дослідження показали, що прийом риб’ячого жиру або лосось в меню також підвищують вміст в крові холестерину “хорошого типу”.

Знижує ймовірність серцевих нападів. У середньому всього 30 г риби на день знижує ризик інфаркту в два рази. Це виявило крупне голландське дослідження. Риб’ячий жир діє на серце недавно відкритим вченими способом – безпосередньо посилює ефективність його роботи, лікуючи фібриляцію шлуночків, які можуть призвести до раптової смерті. Під час досліджень в Австралії мавпам давали дуже маленькі кількості риб’ячого жиру, але це врятувало від смертельної аритмії. Аналогічні дані були отримані університетом Огайо. Введення мавпам риб’ячого жиру блокувало потенційно смертельну фибрилляцию після інфаркту в 87% випадків.

Відновлює еластичність артерій. Прийом 3000 мг риб’ячого жиру в день (стільки ж міститься в 200 г макрелі або консервованих сардин) робив отверділі, старезні артерії значно гнучкішими, дозволяючи їм краще розтягуватися у відповідь на зміну кров’яного тиску. Це виявили в університеті Міннесоти.

Запобігає розвитку діабету. Всього 30 г будь-якої риби на день – пісної, жирної або консервованої – у порівнянні з відсутністю риби в меню знижує ймовірність розвитку діабету II типу в два рази. Передбачається, що це запобігає розвитку непереносимості глюкози, як повідомили дослідники з Нідерландів.

Запобігає інсульти. За даними нещодавно проведеного в Голландії дослідження, люди, які їли щонайменше 150 г риби на тиждень, в два рази рідше страждали від інсультів, ніж ті, хто рибу не вживав. Можливо, причина в тому, що їх кров більш рідка і утворює менше тромбів.

Бореться з раком товстої кишки. Одне велике італійське дослідження показало, що щоденні дози риб’ячого жиру (приблизно ту кількість, яка міститься в 240 г макрелі) пригнічують на 62% аномальний ріст клітин у 90% людей, схильних раку товстої кишки. Причому дослідники спостерігали цей результат всього через два тижні після початку прийому!

Блокує розвиток раку молочної залози. Схоже, що риб’ячий жир сповільнює поширення – або метастази – раку молочної залози, як вважають дослідники з Гарварду. У Японії, де жінки їдять більше всього риби, рак молочної залози зустрічається в п’ять разів рідше. Нещодавно проведене в Бельгії дослідження смертності від раку молочної залози у тридцяти країнах показало, що ті, хто їсть більше риби, вмирають рідше. Найвища смертність виявилася у жінок, які споживають багато тваринних жирів. Більш того, дослідження доктора Девіда Роуза, в Американському Фонді здоров’я, великої благодійної організації, що займається дослідженням проблем здоров’я, показали, що у мишей на дієті з високим вмістом риб’ячого жиру на 60% рідше з’являлися пухлини з метастазами, ніж у тих, кому давалася дієта, багата кукурудзяною олією.

Охороняє легкі кращих. Прийом в їжу риби може навіть блокувати деякі наслідки куріння, сповільнюючи руйнування легенів. Під час одного дослідження майже дев’яти тисяч людей, які курили в даний момент або до того, виявилося, що ті, хто вживав в середньому чотири порції риби на тиждень, на 45% менш схильні бронхіту або емфіземи, ніж ті, хто їв менше півтора порцій риби на тиждень. Припущення: риб’ячий жир інгібує запальні процеси, які ведуть до пошкодження клітин.

Який принцип дії рибних продуктів?

Велика частина позитивних властивостей риби приписується високому вмісту унікального жиру – жирних кислот типу омега-3. Ці кислоти, крім усього іншого, допомагають знизити утворення схожих на гормони речовин під назвою простагландини, які можуть викликати запальні процеси, руйнувати артерії і суглоби, ставати причиною раку і загального порушення функціонування клітин. Один із способів, за допомогою якого кислоти омега-3 це роблять, – це заміщення великої кількості шкідливих кислот омега-6, які знаходяться в кукурудзяному і соняшниковій олії, які є готовими фабриками окислення для вільних радикалів.

В обшем, якщо у вашому організмі занадто багато кислот омега-6 і занадто мало кислот омега-3, як у більшості американців, жири типу омега-6 переважають і управляють діяльністю клітин, викликаючи великі руйнування. Багато фахівців вважають, що хвороби, пов’язані зі старінням, виходять з-під контролю, тому що зазвичай ми їмо в середньому в десять разів більше руйнівних жирів типу омега-6, ніж жирів типу омега-3. Все, що може відновити рівновагу, допоможе вам зберегти молодість. Дослідження на тваринах показали, що жирні кислоти омега-3 допомагають підвищити активність антиоксидантного ферменту, а кислоти омега-6 знижують її.

Риб’ячий жир послідовно зменшує розміри пухлин у тварин, їх кількість і тенденцію поширюватися, тобто є повною протилежністю кукурудзяному маслу. – Доктор Артеміс Сімопоулос, президент Центру генетики, харчування і здоров’я у Вашингтоні.

Як вводити в організм достатню кількість риб’ячого жиру

Їжте рибу. Риба з найбільшим вмістом жирних кислот омега-3 – це макрель, анчоуси, свіжа і консервована оселедець, свіжий і консервований лосось, консервовані сардини, свіжий тунець і вугільна риба. Помірна кількість жиру міститься в белокорой палтусі, акулі, пеламіда, консервованому білому тунці, смугастому окуне, корюшці, устрицях, меч-рибі, райдужної форелі і паломете.

Їжте сардини, консервовані у воді або у власному соку.

Їжте рибу без додавання великої кількості жиру, наприклад, майонезу, вершкового масла або сметанного соусу. Такі продукти перевантажують клітини шкідливими жирами, що призводить до великих пошкоджень і позбавляє рибу частини її користі. Глибоке жарение також несприятливо позначається на продукті.

Особливо уникайте вживання в їжу жирних кислот омега-6, які містяться в кукурудзяній олії, звичайному соевое. Вони нейтралізують корисний ефект, який надають рибні продукти на клітини, тому що є джерелами вільних радикалів.

Чи можна з’їсти занадто багато риби? Пам’ятайте, що вживання в їжу великої кількості жирної риби посилює будь-яку кровотечу і може знизити імунітет. Не надто налягайте на жирну рибу або капсули риб’ячого жиру, якщо ви приймаєте антикоагулянти або які-небудь ліки, що розріджують кров. Якщо ви їсте рибу кожен день, неодмінно приймайте капсули вітаміну Е (від 200 до 400 ME в день), щоб забезпечити оптимальне функціонування імунної системи. Так радить надходити Сімін Мейдані з Тафтского університету.

Як щодо капсул риб’ячого жиру? Доктор Олександр Ліф, професор з профілактичної медицини в школі громадського здоров’я при Гарвардському університеті, стверджує, що переважніше їсти рибу, але каже, що можна приймати і до 1 грама (1000мг) риб’ячого жиру омега-3 щодня в капсулах. Зазвичай це кількість міститься в трьох капсулах, наприклад марки “Макс Іпа” (Мах Ера). Якщо ви приймаєте капсули риб’ячого жиру, не забудьте, що вам потрібно не забувати про вітамін Е, щоб підтримувати імунну систему. Великі дози риб’ячого жиру можна вводити в організм тільки під наглядом лікаря.

Риб’ячий жир без риби

Ви можете отримувати життєво важливі жири типу омега-3 з деяких рослинних продуктів. Особливо високим вмістом відрізняється масло з пророщеної пшениці, волоські горіхи і соєві боби, портулак (дика зелень, яку можна знайти в деяких магазинах здорового харчування) і льняне масло.

Рослинні жири омега-3 – це альтернатива риб’ячому жиру, особливо якщо ви вегетаріанець, але вони менш біологічно активні, ніж омега-3 в риб’ячому жирі.

Жирні кислоти омега-3 в рослинній їжі:

Високий вміст Грамів омеги-3 на 100 г

Масло з пророщеної пшениці 6,9

горіхи сірі каліфорнійські 8,7

масло з волоських горіхів 10,4

лляне масло 53,3

Середній вміст портулак 0,9

Також знайшли:

  • вміст риби
  • Властивості риб\ячого жиру
  • властивости рыбячого жиру
  • омега найбільший вміст
  • риби в капсулах
  • Чим відрізняється Акулий жир від рибячого жиру
  • який вміст селену у рибячому жирі

_0.7MB/0.02835 sec