Home » Поради » Корисні властивості гарбуза; корисні властивості гарбуза з медом | Woman. ru

Корисні властивості гарбуза; корисні властивості гарбуза з медом | Woman. ru Корисні властивості гарбуза

Гарбуз зобов’язана своїми корисними властивостями залозу, цинку, кобальту і міді, які в ній містяться.

Корисні властивості гарбуза

Гарбуз увібрала в себе всілякі мікроелементи і вітаміни. Корисні властивості гарбуза стануть в нагоді при лікуванні серцево-судинних захворювань, набряків, недокрів’я і ожиріння. Незважаючи на те, що гарбуз була вивчена досить давно, її місце в лінійці цілющих натуральних продуктів непохитно.

Морква відома вмістом в ній корисного бета-каротину, так от в гарбузі його в кілька разів більше. Гарбуз допомагає при нестачі заліза в організмі і при інших проблемах з кровотоком, оскільки в ній містяться не тільки залізо, але і цинк. кобальт і мідь. Також в гарбузі містяться кальцій, пектин, цукор, каротин і вітаміни С і групи В.

Чоловікам варто звернути увагу на корисні властивості гарбуза, тому що містяться в ній солі цинку позитивно впливають на потенцію і сексуальну активність в цілому. А вітамін Е в складі гарбуза гальмують процеси старіння в організмі.

Гарбуз відмінно засвоюється організмом. Зокрема, при споживанні в їжу сирої м’якоті гарбуза можна зняти запалення кишечника і налагодити роботу жовчного міхура. Сік гарбуза благотворно впливає на шлунок при гастриті з підвищеною кислотністю, а також ефективний при застуді і болю в горлі. Регулярне споживання гарбуза зміцнить ваш імунітет і захистить вас від шкідливої??дії вірусів і бактерій. Корисні властивості гарбуза застосовні і як сечогінний засіб при урологічних проблемах і з метою схуднення.

Ви здивуєтеся, але каша з гарбуза може допомогти позбавитися від високої температури при бронхіті. Гарбузовий сік запобігає розвитку карієсу і зміцнює емаль на зубах. Корисні властивості гарбуза стануть в нагоді і при лікуванні шкірних захворювань. До місця опіку або запалення потрібно прикладати дрібно нарізану кашку з гарбуза. Якщо на рани на шкірі починають гноїтися, потрібно промити їх відваром з гарбузового квіток і вони затягнуться швидше.

Гарбузове насіння – відомий засіб від глистів. З’їжте на ніч 100г насіння з медом, а на ранок прийміть 1ст. л. касторової олії. Нічого краще від глистів поки не придумали. Також гарбузове насіння рекомендують вагітним при токсикозі і при звичайній нудоті.

Корисні властивості гарбуза мають і зворотний бік медалі. Овоч цей протипоказаний при виразці шлунка і 12-палої кишки, при гастриті із зниженою кислотністю і людям, що страждають на цукровий діабет.

Варто також дотримуватися правил зберігання гарбуза. Рекомендована температура – 2-15 градусів за Цельсієм. І ні в якому разі не залишайте гарбуз під прямими променями сонця (краще накрити її тканиною).

Корисні властивості гарбуза з медом

Як відомо, мед є одним з найсильніших иммунностимулирующее засобів, що борються з усіма видами запалень, бактеріями, вірусами, також його рекомендують приймати при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і безлічі інших недуг. А при всіх перерахованих корисних властивостях гарбуза, їх взаємодія з медом може призвести воістину цілющий ефект на наш організм.

Так корисні властивості гарбуза з медом можна використовувати в боротьбі з каменями в нирках і жовчному міхурі.

Беремо велику гарбуз, вагою близько 9 кг, очищаємо від кірки і пропускаємо через м’ясорубку разом з серцевиною і насінням. Додаємо в кашку, що вийшла 5кг меду і перемішуємо. Наполягаємо 10 днів, регулярно перемішуючи. На 11-ий день отжимаем сік через марлю, м’якоть викидаємо. П’ємо сік по 50г три рази на день за 30 хвилин до прийому їжі.

Для того, щоб очистити печінку після перенесеного гепатиту або курсу лікування сильними ліками, корисні властивості гарбуза з медом підійдуть як ніколи до речі.

Беремо середнього розміру гарбуз, зрізаємо верх і виймаємо з неї насіння дерев’яною ложкою. Потім наповнюємо гарбуз медом (бажано акацієвим), злегка перемішуємо і накриваємо гарбуз зрізаною раніше «кришкою», для герметизації уздовж лінії зрізу прокладаємо звичайне тісто. Ставимо гарбуз настоюватися в темне місце кімнатної температури на десять днів. На 11-ий починаємо приймати по 1ст. л. 3 рази на день за 30-40 хвилин до прийому їжі, курс – 20 днів.

Щоб відновити функції кишечника і вивести шлаки з організму, можна скористатися наступними рецептами вельми смачних страв, де корисні властивості гарбуза з медом грають не останню роль.

Беремо червону гарбуз, більш солодку, близько 150г. Очищаємо її від шкірки і насіння, нарізаємо її кубиками і обсмажуємо на сковорідці з вершковим маслом до м’якого стану. Викладаємо на тарілку, кладемо поверх мед і посипаємо горішками, можна взяти кедрові, арахіс або волоський горіх.

Або є інший варіант рецепта – нам знадобиться гарбуз, морква, мед і сметана. Гарбуз потрібно натерти на крупній тертці, а морква – на дрібній. Покриваємо шар гарбуза шаром тертої моркви. Окремо збиваємо сметану з медом і поливаємо зверху.

Корисні властивості гарбуза з медом допоможуть впоратися з безсонням і підвищеною розумової навантаженням, для цього перед сном потрібно випити відвар з м’якоті гарбуза з медом. Цей засіб допоможе розслабитися і зняти напругу за весь день.

Корисні властивості гарбуза настільки багатогранні, що застосування їй знайдеться практично в будь-якій сфері людського здоров’я. Іноді навіть складно собі уявити, як корисний продукт може бути ще й дійсно смачним. Але тим не менш, це так і гарбуз тому яскравий приклад.

Жіночий журнал Woman. ru: зірки, мода, краса, любов, секс, гороскопи, психологія, діти і здоровьеЗдоровье, Про все, Про все, Корисні властивості гарбуза, Здоров’я: вагітність, гінекологія, хвороби, консультації медичних фахівців, < / >

Також знайшли:

  • властивості гарбуза з медом
  • гарбуз з медом чостка організму