Home » Поради » Корисна і ефективна дієта на баклажанах та м’ясі

Корисна і ефективна дієта на баклажанах та м’ясі

Корисна і ефективна дієта на баклажанах та м’ясі Корисна і ефективна дієта на баклажанах та м’ясі

Деталі Категорія: Краса

Рейтинг: 0/5

ласка, оцініть

Восени баклажани займають стійку позицію на прилавках магазинів, тому гріх не скористатися ефективної дієтою з цих корисних овочів . Деякі жінки побоюються вдаватися до суворим обмеженням, однак унікальна дієта з баклажанів включає в себе не тільки додаткові овочі, а й м’ясо.

Баклажани допоможуть позбутися зайвої ваги в короткий термін. Досить дотримуватися щадної і нескладної дієти, заснованої на вживанні чудесного овочу. Не варто забувати, що максимальна користь буде витягнута лише з тушкованих або запечених баклажанів, оскільки смажені додадуть зайвих калорій в блюдо. За час дієти в тиждень йде до 2,5 кг, при цьому не виникає пренаступне відчуття голоду, завдяки присутності в меню м’яса.

Основа дієти проста: щоденний раціон складається виключно з баклажанів, які недорого коштують в осінній період і продаються на будь-якому ринку. А максимальну кількість вітамінів і мінералів, що містяться в овочі, не дозволить організму вийти зі звичного режиму роботи.

Баклажани дозволяють поліпшити метаболізм, сприятливо впливають на функціонування шлунково-кишкового тракту і при низькому вмісті калорій вони відмінно насичують, що ідеально підійде для людей, які мріють схуднути . При дотриманні дієти не виникне дефіциту в корисних речовинах, оскільки до складу цих овочів входить кальцій, залізо, калій, фосфор, а також вітаміни груп А, С, В і РР.

Упродовж дієти допускається вживання варених, сирих і тушкованих овочів, житнього хліба, несолодкого зеленого чаю . кави і знежирених кисломолочних продуктів. Категорично не можна будь-які жирні соуси, включаючи майонез і кетчуп, солодку газовану воду, а також смажені, борошняні та солодкі продукти. Щоденне меню представлено у двох варіантах, чергувати які дозволяється за особистим розсудом.

Готується баклажанна ікра, для чого розрізані вздовж баклажани запікаються в духовці протягом 25 хвилин. Потім овочі очищаються і подрібнюються за допомогою блендера з морквою і цибулею. Отримана маса гаситься у воді на сковорідці до повного випаровування рідини. Перед подачею блюдо приправляється часником і сіллю за смаком.

2 варіант сніданку

Баклажани нарізаються невеликими шматочками і запікаються в духовій шафі. Нарізані кубиками помідори змішуються з готовими баклажанами. У салат можна додати спеції за смаком.

Половинка курячої грудки відварюється без шкіри, в каструлю додається очищений і нарізаний кубиками баклажан і будь-які овочі, крім картоплі. Суп доводиться до кипіння і приправляється сіллю і спеціями.

2 варіант обіду

Можна приготувати звичайний овочевий суп. Баклажан очищається, нарізається кубиками і гаситься в сковороді разом з брокколі, солодким перцем, селерою та морквою протягом 10 хвилин. Потім овочі перекладаються в каструлю і заливаються водою. Як тільки суп закипить, його необхідно посолити, а за кілька хвилин до готовності додається дрібно нарізана зелень.

Увечері допускається побалувати себе запеченим баклажаном з м’ясом. 200 г пісної яловичини відбивається і нарізається маленькими шматочками, а потім гаситься з морквою і цибулею в 1 столовій ложці рослинного масла. Баклажан очищається від шкірки, нарізається і додається до практично готового м’яса разом з кількома ложками овочевого бульйону. В кінці приготування блюдо приправляється перцем, сіллю, часником і розмарином.

2 варіант вечері

Якщо не хочеться після робочого дня довго возитися на кухні, досить розрізати баклажан навпіл уздовж, начинити його дрібно посічений часником, з’єднати знову половинки овоча і запекти до готовності в духовці.