Home » Поради » Кляр, як приготувати смачний, правильний і хрусткий яєчний кляр, простий рецепт-основа [976]

Кляр, як приготувати смачний, правильний і хрусткий яєчний кляр, простий рецепт-основа [976] Смачні рецепти. Кляр, як приготувати смачний, правильний і хрусткий яєчний кляр, простий рецепт-основа

Кляр – це рідке, крему тісто. Приблизно таке ж як на млинці. Його використовують для обмакувания і подальшого обсмажування у фритюрі різних продуктів: овочів, м’яса, риби і навіть фруктів. Готують навіть банани в клярі. Завдяки смачною, повітряної і хрусткій скоринці продукти виходять соковитими і зберігають поживні властивості.

Основні компоненти клярі – яйця і борошно. А ось в залежності від використовуваної рідкої складової отримують різні різновиди клярі, що впливає і на його калорійність:

кляр на воді,

кляр на мінералці,

кляр на пиві або пивний кляр,

кляр на майонезі,

кляр на кефірі,

кляр із сметаною.

Залежно від використовуваних для приготування інгредієнтів виділяють сирний кляр, прісний, солодкий і гострий кляр. а ще темпурний кляр. Не дивлячись на те, що яйця і борошно є основою існує ще й кляр без борошна і кляр без яйця.

Від кількості рідкої і в’язкої складових залежить товщина обсмажую скоринки і тісто для клярі виходить рідким або густим.

Для обсмажування різних продуктів у фритюрі використовують ще льезон і паніровці.

Як приготувати кляр? А зробити це дуже просто. Приготування кляра не займе багато часу і сил.

Нам знадобиться:

яйце – 1 шт.;

борошно – 4 столові ложки (з гіркою);

вода холодна – 100 мл;

сіль – ? чайної ложки.

І так, що з цим робити, як готувати яєчний, простий і смачний кляр. Дамо докладний покроковий рецепт.

В потрібного розміру посуд розбиваємо яйце.

Додаємо сіль і? частина води.

Розмішаємо всі разом виделкою до однорідного стану.

Додаємо борошно і знову все перемішуємо до однорідності. Має вийти досить густе, однорідне, без грудочок тісто, як на оладки.

Тепер починаємо невеликими порціями вводити воду, що залишилася (за 4-5 разів) щоразу перемішуючи тісто для клярі до однорідного стану.

Від того, які страви в клярі ви хочете приготувати і якої товщини корочку бажаєте отримати залежить густота тіста.

А тепер секрет: як зробити хрусткий і повітряний кляр? Використовувана вода повинна бути ХОЛОДНОЇ, а в ідеалі – крижаною. І ще, деякі господині рекомендують для “більшого хрускоту” додавати на 1 яйце – 1 столову ложку горілки.

Пробуйте всі варіанти, експериментуйте і знайдіть свій кращий, самий правильний і смачний, самий повітряний і хрусткий кляр.

Також знайшли:

  • як приготувати кляр
  • як зробити кляр
  • як робити лізон
  • як робити кляр
  • кляр
  • Лізон
  • блюда в фрітюрі
  • лізон рецепт
  • хрусткий кляр

_0.3MB/0.00259 sec