Home » Поради » Картопляні котлети

Картопляні котлети Картопляні котлети

Багато людей не люблять овочів, але лише до тих пір, поки не пробують овочевих котлет. Безумовно, найсмачнішими з них є котлетки з картоплі. Їх можна готувати з начинками і без, з рисом, манною крупою, сиром, грибами і твердим сиром.

Картопляні котлетки під грибним соусом

Самі по собі картопляні котлетки будуть блюдом досить нудним, тому дуже смачно вийде, якщо подати їх з вершковим соусом з шматочками грибів.

Інгредієнти:

    Картопля – 700 р. Яйця – 4 шт. Твердий сир – 150 г. Борошно – 2 ст. л. + Небагато для панірування Рослинна олія Сіль – за смаком Чорний мелений перець – за смаком Для соусу: Шампіньйони – 150 р. Ріпчасту цибулю – 1 шт. Сливки – 150 мл.

Картопля очистіть, поріжте на великі шматки і відварити в підсоленій воді до м’якості. Потім ретельно розімніть його в пюре, щоб не залишилося грудочок.

Твердий сир натріть на середній тертці, умішайте в картопляне пюре.

Вибийте в масу яйця, а також додайте борошно, сіль і перець. Все дуже добре перемішайте.

Насипте в тарілку борошно для панірування, поставте на вогонь сковороду, розігрійте в ній рослинне масло. Намочіть руки, візьміть трохи картопляної маси, сформуйте котлети і обваляйте їх у борошні (якщо побачите, що котлети розвалюються, додайте ще трохи борошна в картоплю і вимішайте). Запаніровані котлетки викладіть на гарячу сковороду і обсмажте з двох боків до золотистого кольору.

Поки смажаться котлетки, приготуйте грибний соус. Для цього промийте печериці, наріжте їх тонкими пластинками. Цибулю очистіть, наріжте дрібними шматочками. Викладіть цибулю на окрему сковороду, обсмажте до прозорості. Додайте до цибулі гриби, смажте разом приблизно 15 хвилин до випареного рідини. Потім влийте в сковороду вершки і додайте сіль. Доведіть соус до кипіння і зніміть з вогню.

Готові котлетки подавайте, поливши їх соусом.

Картопляні котлети з сиром

І не сирники, і не картопляники, а всі разом. Скористайтеся нашим рецептом, щоб порадувати домашніх смачними котлетками з картоплі та сиру.

Інгредієнти:

    Картопля – 1 кг. Сир – 300 р. Яйця – 2 шт. Борошно – 2 ст. л. < / em> Сіль – за смаком Рослинна олія – ??для смаження

Спосіб приготування:

Очистіть картоплю від шкірки, наріжте будь-якими шматочками, викладіть в холодну воду. Доведіть до кипіння і варіть 15-30 хвилин (залежно від сорту). Наприкінці варіння посоліть воду. Готову картоплю пропустіть через м’ясорубку – повинна вийти однорідна щільна маса. Трохи остудіть масу, потім додайте сир і ретельно розмішайте, щоб не було грудочок.

Потім вбийте туди яйця і всипте 2 столові ложки борошна. Трохи підсолити і ще раз гарненько вимісіть.

Розігрійте на плиті сковорідку з олією (на вершковому краще не смажити, так як котлетки будуть горіти). Набирайте ложкою або рукою трохи картопляної маси, сформуйте котлетки (краще невеликого розміру), обваляйте їх у борошні і викладіть на сковороду. Смажте до утворення скоринки, потім дуже акуратно переверніть на другу сторону.

Готові котлетки прикрасьте сметаною і подавайте до столу.

Картопляні котлети з рибою

Якщо вам набридло смажити рибку і подавати її з картопляним пюре, можете трохи видозмінити ці продукти, приготувавши з них смачні і корисні котлетки.

Інгредієнти:

    Картопля – 900 р. Філе будь-якої білої риби (хек, палтус, минтай) – 300 р. Вершкове масло – 30 г. Борошно – 200 р. Сіль – за смаком Перець чорний мелений – за смаком Зелень петрушки – 1 маленький пучок < em> Рослинна олія – ??для смаження

Спосіб приготування:

Приготуйте звичайне картопляне пюре. Для цього почистіть картоплю, наріжте його шматочками і відваріть до м’якості в підсоленій воді. З готового картоплі злийте майже всю воду, додайте вершкове масло (при бажанні можна влити трохи молока) і ретельно розімніть.

Рибу окремо відваріть в невеликій кількості води. Вода не повинна сильно кипіти, як варилося – приблизно 10 хвилин. Коли риба буде готова, остудіть її і розберіть на маленькі шматочки. Замішайте ці шматочки в картопляне пюре, туди ж додайте дуже дрібно посічену зелень петрушки, сіль і чорний мелений перець. Ретельно, але обережно розмішайте (у масі повинні відчуватися шматочки риби).

Присипте руки борошном. Сформуйте невеликі котлетки, запаніруйте їх у борошні і викладіть на гарячу сковороду з рослинним маслом. Смажте з двох сторін до золотистого. В якості прикраси використовуйте сметану.

веганські картопляні котлети з рисом

Ці чудові котлетки користуються великою популярністю у веганів – строгих вегетаріанців, які вживають лише рослинну їжу. Вони корисні і прості у приготуванні, а ще ситні і смачні.

Інгредієнти:

    Картопля – 6 шт. Рис – 0,5 склянки Морква – 1-2 шт. Зелень петрушки – 1 маленький пучок Борошно – для панірування Рослинна олія – ??для обсмажування Сіль – за смаком Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Рис ретельно промийте, відваріть в підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Потім злийте воду і залиште рис охолоджуватися.

Картопля очистіть, поріжте на шматки і відваріть до готовності. Розімніть готову картоплю в м’яке пюре, використовуючи для більшої м’якості лише картопляний відвар. Вмішайте в готове пюре рис.

Морква почистіть і натріть на дрібній тертці. Додайте її до картоплі, туди ж відправте дрібно посічену зелень. Всипте в масу, трохи солі і перцю, гарненько вимісіть.

На сковороді розігрійте трохи рослинного масла (багато не наливайте, так як котлетки швидко вберуть зайве масло і будуть дуже жирними). Сформуйте з картопляно-рисової маси котлети, обваляйте їх у борошні і смажте на сковороді з двох сторін, дуже обережно перевертаючи. Якщо ви побачите, що маса вийшла занадто рідкою і котлети розвалюються, додайте в масу трохи борошна.

Також знайшли:

  • картопляні котлети
  • котлети з картопляного пюре
  • що приготувати з картоплі пюре
  • котлети картопляні
  • що приготувати з картопляного пюре
  • що можна зробити з картопляного пюре
  • залишилось пюре картопляне що
  • котлети з бараболь
  • котлети з картоплі і сиром
  • рецепти страв з картопляного пюре

_0.31MB/0.00523 sec