Home » Поради » Картопля в мікрохвильовці

Картопля в мікрохвильовці

Картопля в мікрохвильовці Картопля в мікрохвильовці

Мікрохвильова піч – річ універсальна, тому в ній можна приготувати будь-яку страву з єдиним обмеженням – розміри його повинні відповідати обсягам СВЧ-печі.

Наприклад звичайна картопля, приготований традиційно, на газовій або електричній плиті, може змагатися за вишуканості і смаковим

якостям з самими екзотичними заморськими стравами. але якщо його приготувати в мікрохвильовці, блюдо перетворюються на справжній шедевр.

Способів приготування картоплі в мікрохвильовці існує досить багато. Давайте розглянемо основні.

Простий спосіб приготування картоплі в мікрохвильовці

Найпростіший – це взяти картопля, дуже добре його вимити. Шкірка не зчищати. Після цього кожну картоплину треба протерти рушником, але так, щоб вона залишилася трохи вологою. Потім її рясно обмазують сіллю. Все це вкладається на тарілку і ставиться в мікрохвильову піч.

Випікати треба хвилин п’ять-сім. Будьте обережні тарілка дуже сильно нагрівається при цьому! Після, картопля треба витягнути, зчистити з неї зайву сіль. Вона виходить солоної зовні і солодкої зсередини.

Якщо ж ви просто хочете отримати саму звичайну варену картоплю, то її точно так само треба промити, на цей раз, природно, вже почистити і покласти бульби в найпростіший прозорий поліетиленовий пакет. Після цього його зав’язують і кладуть в СВЧ-піч. Блюдо випікають на повній потужності так само п’ять-сім хвилин. Пакет вздуется. Ні в якому разі не пробивайте в ньому.

Коли будете діставати картоплю з мікрохвильовки, будьте обережні: повітря всередині пакету дуже гарячий. В принципі, таким нехитрим чином можна «зварити» будь-який інший овоч, а не тільки картоплю.

Страви з картоплі в мікрохвильовці

Якщо ж ви хочете щось складніше, ніж просто варена картопля, то можна поступити наступним чином. Картоплю треба вимити, очистити від шкірки, нарізати кубиками і висипати в скляний посуд. Потім залити її невеликою кількістю соняшникової олії. Картоплю посипати сіллю, перцем та іншими приправами за вашим смаком. Також в блюдо можна додати й інші овочі: морквину, перець, буряк і багато іншого. Отриману суміш заливаємо невеликою кількістю води.

Після цього блюдо ставимо в мікрохвильову піч і випікаємо на максимальній потужності хвилин 15-20. Після приготування страву можна посипати петрушкою, кропом і іншою зеленню, а також полити майонезом або потерти на нього сир.

Можна приготувати картоплю в мікрохвильовці зі сметаною. Для цього бульби миємо, чистимо і ріжемо кожен на чотири приблизно однакові за розміром частини. Зверху укладаємо або дрібно нарізаний або пропущений через Давилка часник, посипаємо сіллю і перцем за смаком. На кожен шматок виливаємо зовсім невелика кількість соняшникової олії.

Загрузка...

Блюдо накриваємо кришкою і випікаємо в мікрохвильовці десять хвилин на максимальній потужності. Після цього блюдо виймаємо, поливаємо його сметаною і ставимо ще на десять хвилин в СВЧ-піч. Потужність при цьому треба знизити на третину.

Також знайшли:

  • картопля в мікрохвильовці
  • картопля варена в мікрохвильовці
  • варена картопля в мікрохвильовці
  • картошка в микрофильовци
  • скільки хвилин потрібно пекти картоплю гриль в мікрохвильовці