Home » Поради » Карпаччо з яловичини – рецепт приготування

Карпаччо з яловичини – рецепт приготування Як приготувати Карпаччо з яловичини

Тут представлений справжній рецепт приготування карпаччо з яловичини від шеф кухаря Джузеппе Чіпріані.

Для приготування двох порцій карпаччо знадобляться:

300 гр. філе яловичини 20гр. пармезану (цей дорогий сир, звичайно, його можна замінити) 1 чайна ложка каперсів Кілька листів салату Тепер треба взяти м’ясо. Якщо сама думка про те, що можна їсти сире м’ясо, для вас немислима, то розігрійте сковороду і протягом хвилини перевертайте цільний шматок м’яса на ній. Воно візьметься ледь помітною скоринкою. Потім покладіть м’ясо в морозильник на півгодини.

Поки м’ясо доходить до необхідної температури, нагострити ніж, наскільки може бути наточити сталь. Діставши м’ясо з холодильника, наріжте його тонкими шматочками, потім візьміть кілька аркушів вощеного паперу, покладіть між ними м’ясні шматки і пройдіться по ним качалкою.

Так само тонко нарізаємо сир. Акуратно укладаємо м’ясо на тарілку, приправляємо сіллю, свіжомеленим чорним перцем. Поверх шматочків м’яса несиметрично укладіть шматочки сиру, як би недбало з ложки посипте все каперсами, а в середину покладіть листя салату.

Все, страва готова!

Спробувавши один раз первозданний рецепт, надалі можна експериментувати, це блюдо, немов створено для того, щоб для нього кожен придумав свій фірмовий соус, або зно9шов свій тип м’яса або риби.

Приємного апетиту!

Історія страви Карпачо

З усього різноманіття існуючих страв, навряд чи набереться хоч один відсоток мають точну дату і місце свого “народження”. Такі страви створюються, як правило, майстерними кухарями, що володіють енциклопедичними знаннями в області кулінарії. Здавалося б, щоб придумати нову страву необхідно тижнями, а то й місяцями, шляхом проб і помилок, знаходити поєднання різних інгредієнтів, щоб отримати той неповторний смак, який не придумало людство за весь час свого існування. Однак кулінари теж підвладні музі. І снісходящіе на них осяяння здатне подарувати світові нові смакові відчуття із, здавалося б, давно звичних продуктів.

Дуже символічно, що історія одного такого осяяння, сталася саме у Венеції. Де ще як не в цьому казковому місті художника може відвідати натхнення.

П’ятдесятий рік 20 століття, понівечена війною Європа поступово опам’ятовується, люди хочуть просто насолоджуватися життям.

Венеція. Канал Гранде. Готель “Даніелі”. Бар “Harry’s”. Вже тоді це відомий бар у всій Європі. Тут любили посидіти Е. Хемінгуей, барон Ротшильд, великий Чарлі Чаплін:

В один із днів, бар відвідала графиня Амалія Нані Моченіго. Замовляючи собі ланч, вона була трохи сумна, уважний шеф кухар Джузеппе Чіпріані, чемно поцікавився у леді про причини її печалі. Графиня розповіла, що доктор заборонив їй, їсти м’ясо, “термічно оброблене м’ясо” додала вона. Джузеппе посміхнувшись, відкланявся, а вже через кілька хвилин на столі графині стояло блюдо, без якого вже важко собі уявити сучасну кулінарію.

Виготовлене Чіпріані страва настільки просто, що для багатьох досі дивно, як його не придумали раніше. “Все геніальне просто”.

Блюдо отримало назву Карпаччо. Як і все відоме, історія назви обросло легендами. Насправді воно названо на честь великого живописця епохи відродження Вітторе Карпаччо. Саме в ті дні, у Венеції проходила виставка картин великого італійця, цей художник був одним з улюблених для графині Мочениго, на її думку колірна гамма страви відповідала колірній гамі пізніх робіт Карпаччо.

Блюдо стало настільки популярним, що згодом з’явилося кілька десятків його різновидів, його готують з тунця і сьомги, качки і оленини, з грибів і навіть з буряка. Пропоновані варіанти соусів, навряд чи може перерахувати найдосвідченіший кулінар.

Також знайшли:

  • карпаччо з яловичини
  • приготування карпачо
  • Карпачо з яловичини
  • карпачо як готувати

_0.3MB/0.00517 sec