Home » Поради » Карпаччо з яловичини | Кулінарні замітки Олексія Онєгіна

Карпаччо з яловичини | Кулінарні замітки Олексія Онєгіна Карпаччо з яловичини

Заморським словом “карпаччо” в наші дні нікого не здивуєш – з тих пір, як венеціанський ресторатор Джузеппе Чіпріані винайшов цей спосіб подачі сирого м’яса, названий на честь художника Вітторе Карпаччо, води спливло чимало. Багато хто з вас, спробувавши карпаччо в ресторані, напевно запитували себе – а чи можна зробити те ж саме в домашніх умовах? Відповідаємо – можна. Потужний м’ясний смак карпаччо, приправлений пікантною заправкою, однаково подобається і сильному, і слабкій статі, головне – не помилитися у виборі свіжого м’яса. Решта – справа техніки.

Карпаччо з яловичини

1 ч. л. каперсів

40 р. салату рукола, Мізунь або будь-якого іншого

для заправки:

2 ст. л. оливкової олії

1 ч. л. лимонного соку

1/8 ч. л. гірчиці

1/2 невеликої червоної цибулини

Переконайтеся, що у вашому розпорядженні є такий шматок яловичого філе, який можна буде нарізати тонкими акуратними скибочками, і зачистите його від плівок. Обсмажте його на невеликій кількості оливкової олії по 1 хвилині з кожної сторони, щоб зовні з’явилася рум’яна кірочка, дайте охолонути, загорніть в плівку і приберіть в морозильник хвилин на 40. Пармезан наріжте тонкими смужками або покришите, а для заправки подрібніть цибулю і змішайте з іншими інгредієнтами до однорідності.

Дістаньте м’ясо – відчуваєте, воно стало трохи твердіше, і тепер не складе труднощів його правильно нарізати. Гостро відточеним ножем наріжте м’ясо тонкими скибочками, а для того, щоб вони стали ще тонше, майже прозорими, існує один простий фокус. Покладіть кожну скибочку між двома листами вощеного паперу і пройдіться по ньому качалкою. Впоралися? Художньо-недбало розкладіть м’ясо на тарілках, приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем, збризніть заправкою, порозсипайте зверху пармезан і каперси і увінчати середину тарілки гіркою салату. Якщо ви хочете підготуватися заздалегідь – приберіть тарілки з карпаччо в холодильник, а заправку і все інше додайте перед самою подачею. Відчути себе печерною людиною іноді буває дуже смачно!

Також знайшли:

  • говяжа печінка блюда

_0.69MB/0.02818 sec