Home » Поради » Карпаччо з яловичини. Класичний рецепт | Ласий шматочок

Карпаччо з яловичини. Класичний рецепт | Ласий шматочок Ласий шматочок Кулінарний блог для м’ясоїдів Шукаєте рецепти м’ясних страв? Ласкаво просимо на «Ласий шматочок» – кулінарний блог для тих, хто любить м’ясо.

…. Рецепти страв з баранини, і як смачно приготувати яловичину, рецепти страв із свинини і дуже смачні рецепти приготування курки…. і… і… і… інші смачні рецепти м’ясних страв.

Клуб за інтересами Карпаччо з яловичини

24 Січ 2012, Автор: Ласий шматочок, 995 дивилися

Всім, здрастуйте.

При всій мій любові до смаженого м’яса, не можу не згадати про карпаччо. Популярність цього італійського блюда набирає обертів з величезною швидкістю. А чому ні? Просто, смачно, аристократично.

За задумом Джузеппе Чіпріані – автора цього м’ясної страви, натуральний смак сирого м’яса, повинен підкреслювати (якщо смак м’яса подобається), або заглушати (якщо немає) легкий і апетитний соус.

Так що, карпаччо – це не тільки і не стільки м’ясо, скільки соус.

І справді, спочатку карпаччо готували з яловичини, тепер фантазери-кулінари віртуозно готують це оригінальне блюдо з риби, курки, телятини, навіть з оленини і восьминога.

Самі розумієте, що смак сирої яловичини сильно відрізняється від сирої оленини або від смаку сирого восьминога. Тому в кожному конкретному випадку потрібен свій оттенітель смаку. Особисто я, поки їв карпаччо, зроблене тільки за класичним рецептом. Про якому сьогодні і розповім.

Отже, карпаччо з яловичини Що знадобиться (інгредієнти)

    Філейна частина яловичини – 300 гр Оливкова олія Лимонний сік Мелена перець Пармезан Петрушка

Процес приготування

Нарізаємо яловичу вирізку найтоншими скибочками. Щоб легше різалося, свіжу яловичину можна години на 3 помістити в морозильник. Повторюся, але це – важливо! Скибочки, повинні бути дійсно дуже тонкими, майже прозорими. Якщо раптом, на Ваш погляд вийшло товстувата, можна трохи відбити м’ясо (але тільки не рифленою, а плоскою стороною молотка) Тепер м’ясо скроплюємо олією, лимонним соком, присмачуємо перцем, посипаємо пармезаном і петрушкою для прикраси.

Все просто. Карпаччо з яловичини готово.

Адже на «ласі шматочки» попереду ще багато цікавих рецептів м’ясних страв. Не пропустіть!

_0.3MB/0.00477 sec