Home » Поради » Капустяна дієта: кращі варіанти

Капустяна дієта: кращі варіанти Капустяна дієта: кращі варіанти

Капуста – один з найбільш корисних і низькокалорійних продуктів. За місяць капустяної дієти можна втратити 10 кілограм, а в деяких випадках і більше. Читай на ХОЧУ кращі варіанти капустяної дієти і основні правила її дотримання.

У капусті міститься вітамін С, залізо, бета-каротин, калій і глюкозинолатів, що зменшує ризик виникнення раку. Дотримуючись такої дієти можна оздоровити організм у цілому, поліпшити обмін речовин і позбавитися від шлаків і токсинів.

Основні правила капустяної дієти

– під час тривалої дієти необхідно приймати комплекс вітамінів і мінералів.

– щодня необхідно випивати 1,5 -2 літра чистої негазованої води.

– не можна голодувати, їжте капустяні листи, щоразу як виникне відчуття голоду.

– для кращих смакових якостей можна додавати різні натуральні спеції і свіжі трави.

Капустяна дієта № 1: капуста в будь-якому вигляді

Суть дієти полягає в тому, що капусту можна їсти в будь-який час доби і в будь-якій кількості. Вибирайте тушковану капусту, суп, овочеві голубці, квашену капусту, салати та інші низькокалорійні страви з капустою.

Приблизне меню:

Сніданок: зелений чай або кава (без цукру).

Обід: капустяний салат з морквою, заправлений 1ч. л. оливкової олії, 200 г відвареного або приготованого на пару м’яса, курки або риби.

Вечеря: салат зі свіжої або квашеної капусти, 1 перепелине або половинка курячого вареного яйця і фрукти (крім винограду і бананів).

За дві години до відходу до сну випивайте 1 стакан знежиреного кефіру.

У перервах між прийомами їжі можна їсти свіжу або квашену капусту.

Тривалість дієти – 7-10 днів.

Капустяна дієта № 2: капустяний суп

Дієта для схуднення на основі капустяного супу більш щадна, в її меню крім самого супу входять фрукти, відварне м’ясо, а сам суп можна їсти в необмежених кількостях.

Рецепт капустяного супу:

Інгредієнти:

білокачанна капуста – 500 г, морква – 5 шт, цибуля ріпчаста – 5 шт, болгарський перець – 2 шт, помідор – 2 шт, стебла селери – 4 шт. неочищений рис – 100 г, сіль.

Приготування:

Наріжте капусту, моркву наріжте соломкою, ріпчасту цибулю кільцями, перець і селера – невеликими шматочками. Помідори ошпарьтеокропом, очистіть від шкірки і подрібніть. Залийте все овочі водою, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 10 хвилин з відкритою кришкою. Після закрийте кришку і варіть до тих пір поки овочі не стануть м’якими.

В іншій каструлі зварити неочищений рис і додати його і подрібнений зелений лук в каструлю з овочами за 5 хвилин до того як будуть готові овочі.

1 день: суп, будь-який фрукт, крім бананів та винограду;

2 день: суп;

3 день: суп, овочевий салат або овочі на пару (крім картоплі);

4 день: суп, 2 склянки 1% молока;

5 день: суп, 500 г відвареного або приготованого на пару м’яса, курки або риби, помідори;

6 день: суп, овочевий салат або овочі на пару (крім картоплі), 200г м’яса, курки або риби;

7 день: суп, овочі, натуральний фруктовий сік без цукру.

Капустяна дієта № 3: триденна дієта

Ідеальна дієта, яку можна використовувати як розвантажувальну або у випадках, коли необхідно швидко схуднути.

Приблизне меню:

Сніданок: чашка кави або зеленого чаю без цукру.

Обід: салат зі свіжої капусти, половинки яблука і апельсина або ж суп для схуднення з капусти, коричневого рису, зеленої цибулі, селери, свіжої моркви, помідора, болгарського перцю і солі.

Вечеря: 200 г нежирної вареної риби і невелика порція тушкованої капусти з морквою.

У перервах між прийомами їжі можна їсти свіжу капусту.

Капустяна дієта № 4: квашена капуста

Квашену капусту для схуднення радять багато дієтологів. Протягом трьох днів можна з’їдати 1,5 кілограма віджатою квашеної капусти і кілька житніх сухариків. Розділіть всі на 4-5 однакових частин і з’їдайте протягом усього дня.

Капустяна дієта № 5: десятиденна дієта

Приблизне меню на всі 10 днів:

Сніданок: зелений чай або чорна кава без цукру.

Обід: дрібно нашаткована капуста з однією ложкою рослинного масла і 1 варене яйце.

Вечеря: 200 г вареного м’яса або риби, склянка кефіру чи ряжанки.

У перервах – свіжа або квашена капуста.

Капустяна дієта № 6: місячна капустяна дієта для схуднення

Протягом усього місяця необхідно прибрати з раціону продукти з «поганими» вуглеводами: майонез, сіль, кетчуп, гірчицю, гострі соуси, випічку, банани, виноград, смажені страви і д. т.

Приблизне меню:

Перший сніданок: 200 г салату зі свіжої моркви, квашеної капусти, зеленого горошку і ложки рослинної олії, 150 г вареної риби і чай без цукру.

Другий сніданок: 100 г нежирного сиру, 1 яблуко або апельсин.

Обід: борщ, на овочевому бульйоні, порція тушкованої капусти з морквою, компот або свіжовичавлений сік.

Вечеря: неочищений рис, пара шматочків нежирної вареної риби і склянку несолодкого чаю.

Перший сніданок: 200 г салату зі свіжої капусти, натертого на дрібній тертці яблука і з ложкою масла, склянка зеленого чаю.

Другий сніданок: склянка нежирного кефіру або ряжанки.

Обід: 150 г відвареної або приготованої на пару нежирної риби, компот зі свіжих або сушених яблук.

Вечеря: неочищений рис, зварених у мундирі, 150 г вареної птиці без шкіри і 1 грейпфрут або апельсин.

Перший сніданок: 200 г салату з дрібно нашаткованої свіжої капусти і буряка або моркви по-корейськи, 1 варене яйце і стакан чаю або кави без цукру.

Другий сніданок: 200 г гречаної каші і одне яблуко.

Обід: вегетаріанські щі, груша і апельсин.

Вечеря: тушкована капуста з пісним м’ясом і компот.

Перший сніданок: 100 г запіканки з сиру і стакан чаю без цукру

Другий сніданок: 200 г салату з капусти, часнику і соєвого соусу.

Обід: 200 г салату з квашеної капусти з консервованим зеленим горошком і ріпчастою цибулею, заправленого чайною ложкою рослинного масла.

Вечеря: 200 г вареної нежирної риби та 100 г салату з натертої на дрібній тертці свіжої моркви і часнику, заправленого ложкою оливкової олії.

Перший сніданок: 100 г гречаної каші та чай без цукру.

Другий сніданок: 200 г салату з будь-яких фруктів (крім бананів і винограду) і нежирний йогурт.

Обід: тарілка капустяного супу і шматочок чорного хліба.

Вечеря: неочищений рис, 150 г вареної курки без шкіри і 1 грейпфрут або апельсин.

Перший сніданок: 200 г салату з квашеної капусти і 100 грам відвареного пісного м’яса, кави або чай без цукру.

Другий сніданок: 150 г салату з фруктів і йогурту.

Обід: тушкована нежирна риба з овочами, салат з квашеної капусти, ріпчастої цибулі і консервованого зеленого горошку, заправлений олією.

Вечеря: 200 г сирників і компот.

Перший сніданок: 200 г салату з квашеної капусти, 1 варене яйце і чай без цукру.

Другий сніданок: 100 г сирної маси або просто нежирного сиру і чай.

Обід: вегетаріанський борщ, салат з дрібно нашаткованої свіжої капусти і буряка або моркви по-корейськи, компот зі свіжих або сушених яблук.

Вечеря: 200 г салату з вареного буряка і чорносливу, 100 г вареної курки без шкіри.

Чергувати меню кожного дня протягом місяця.

Також знайшли:

  • Приблизне меню на день дієти 10
  • рецепти на пару для мультиварки низькокалорійні

_0.74MB/0.00162 sec