Home » Поради » Качка запечена в духовці. Рецепти качки запеченої в духовці. Як правильно приготувати качку запечену в духовці – корисні поради

Качка запечена в духовці. Рецепти качки запеченої в духовці. Як правильно приготувати качку запечену в духовці – корисні поради

Качка запечена в духовці. Рецепти качки запеченої в духовці. Як правильно приготувати качку запечену в духовці – корисні поради. Качка запечена в духовці – найкращі рецепти. Як правильно і смачно готувати качку в духовці.
Качка запечена в духовці – загальні принципи і способи приготування

Качине м’ясо за смаковими параметрами цікавіше курячого, хоча готують його набагато рідше. Зазвичай його гасять або запікають. Качка, запечена в духовці – це один з найбільш вдалих варіантів її приготування. Причому запікати краще цілу тушку, вона так виглядає набагато привабливіше, та й ділити на шматки м’яке готове м’ясо легше, ніж сире. Прийнято вважати, що подача птиці цілою тушкою – це святковий варіант.

Зовсім необов’язково, в такому вигляді її можна приготувати і для сімейного обіду. Чаші всього птицю запікають, попередньо нафарширований черевце. Зазвичай це каша, капуста, сухофрукти, айва, яблука або апельсини, їх можна вживати як доповнення до м’яса. Яка лежить на блюді ароматна качечка із золотистою скоринкою і розкладеним навколо гарніром – що може бути смачніше?

Качка запечена в духовці – підготовка продуктів

В першу чергу, тушка, підготовлена??до запіканню, повинна бути добре вимита, обсушити, з повністю вищипаними пір’їнками. У гузку качки містяться залози, що виділяють не найприємніший аромат, який посилюється при тепловій обробці. Тому їх необхідно вирізати, а краще взагалі хвостик відрізати. Качине м’ясо має специфічний присмак, тому перед приготуванням його рекомендується замаринувати. Для маринаду використовують сік лимона, вино, оцет з прянощами і спеціями. За час маринування м’ясо качки стає ніжніше і насичується ароматами приправ.

Качка запечена в духовці – найкращі рецепти

Рецепт 1: Качка в духовці з апельсинами

Чомусь качку з яблуками пробували практично все, а з апельсинами – одиниці. А це блюдо більш смачне і вишукане. Тонкий аромат і кисло-солодкий смак апельсинів дуже гармонійно поєднуються з качиним м’ясом. Пропонуємо особисто упевнитися. Таку качку часто називають різдвяною, але приготувати її можна і на інші свята або у вихідний день.

Інгредієнти: тушка молодий качки – 2,0-2,5 кг, 2-3 зеленого черешка селери, 1-2 апельсина. Для глазурі – 1 апельсин (сік), по 2 стол. лож. солодкого вина (краще десертного) і меду. Маринад: 1 апельсин (сік), 1 лимон (сік), по 1 стол. лож. солі і пісного масла, по? стіл. лож. перцю чорного і прованських трав, 1 чайн. лож. сушеного шавлії (не обов’язково, але бажано).

Спосіб приготування

З тушки зрізати зайвий жир і шкіру в районі шиї і гузки, Видалити крайній суглоб у крила.

Чисто вимиту тушку без потрошки опустити в маринад (вичавити сік з лимона і апельсина, і змішати інші компоненти). Залишити птицю на ніч або на добу маринуватися в холоді, періодично перевертаючи, щоб вона просочилася з усіх боків.

Форму, де планується запікати качку (краще з високими бортиками, щоб сік з тушки не розтікався), змастити маслом і укласти птицю на спинку. Апельсин розрізати на часточки і помістити в нутро качки разом з зеленими черешками селери. Якщо селери немає, замініть його яблуками або морквою. Овочі та фрукти, поміщені всередину качки не тільки роблять її соковитою, але й насичують додатковими ароматами. Запікати 2-2,5 години (190С). У другій годині запікання качку через кожні хвилин п’ятнадцять-двадцять необхідно поливати соком, що випливають з тушки.

Для глазурі вичавити з апельсина сік, додати вино і мед і варити, поки маса не упреет вдвічі. Вона повинна стати густий, схожою на сироп. Дати готової качці трохи охолонути, хвилин п’ятнадцять, видалити селера, апельсини витягти і розкласти навколо тушки і полити її соусом-глазур’ю.

Рецепт 2: Качка в духовці з яблуками «у рукаві»

Відмінність цього рецепту в тому, що качка запікається не просто в духовці, а упакованої в рукав для запікання. Так вона залишається більш соковитою, т. к. тушкується у власному соку, який не випливає, а залишається в рукаві. І ще один плюс – не так брудниться духовка, т. к. жир не бризкає, а значить мити її буде значно легше.

Інгредієнти: качина тушка – 1,5-2,0 кг, 2-3 зелених яблука, сіль, чорний перець. Для маринаду: 1 лимон (сік), по 1 стол. лож. пісного масла і меду, 1 чайн. лож. оцту бальзамічного (за бажанням), шматочок кореня імбиру (або 2-3 зубочка часнику).

Спосіб приготування

Спочатку качку необхідно замаринувати 12-24 години, а для цього приготувати маринад. Віджати з лимона сік, дрібно натерти імбир (або часник), змішати інші інгредієнти. Тушку обсушити, намазати сіллю (всередині качки теж) і перцем, опустити в маринад.

Яблука нарізати половинками або четвертинками, вирізати серцевину і помістити всередину птиці. Якщо вони вивалюються, зріз зашити нитками або скріпити зубочистками. Качку упакувати в рукав і запікати півтори години (190С). За хвилин десять-п’ятнадцять до закінчення смаження, пакет розкрити, щоб тушка зарум’янилася. Подавати качку, полив соком, гарнірувати картопляним пюре, соліннями.

Рецепт 3: Качка, запечена в тісті

М’яка, рум’яна і ароматна качечка і смачний хлібець, просочений м’ясним соком – це по-домашньому смачно. Нутро тушки можна залишити порожнім або нафарширувати яблучками, кашею або айвою.

Інгредієнти: тушка качки – 2 кг, 2-3 зубчики часнику (або шматочок імбиру 1 см), сік невеликого лимона, 1 чайн. лож. цукру, чорний перець, 2 чайн. лож. готової гірчиці, сіль, щіпка пекучого перцю. Тісто: 250мл кефіру, 2-3 скл. борошна, 1 яйце (плюс один жовток для змащення), 1 чайн. лож. розпушувача.

Спосіб приготування

Часник (або імбир) дрібно натерти, змішати з соком лимона, гірчицею, цукром, сіллю, перцем. Обмазати сумішшю всю качку, не забувши про нутрощі. Поки качечка просочується ароматами, приготувати тісто. Змішати всі інгредієнти, додаючи борошно частинами, щоб вийшло еластичне тісто. Дати йому відлежатися хвилин п’ятнадцять і розкачати. ??

Тушку покласти на середину пласта, підняти краї тіста, упаковивая качку з усіх боків. Деко застелити папером, укласти птицю в тесті защипами вниз, змастити жовтком і запікати 1:00 (150-160С), поки тісто не стане рум’яним і золотистим.

Витягти деко з духовки, з тушки зняти тісто і відправити її назад в духовку допікати ще хвилин на тридцять-сорок. За цей час вона стане золотистий, а якщо її проколоти ножем, з’явиться прозорий сік. Це говорить про те, що вона пропеклась. Подавати на блюді, навколо можна укласти шматочки тіста.

Качка запечена в духовці – корисні поради досвідчених кулінарів

– Щоб приблизно визначитися з часом запікання тушки, необхідно її зважити. На доведення до готовності кожних 500г ваги потрібно 20 хвилин, плюс 20 хвилин на загальну вагу, тобто якщо запікати качку вагою 2,5 кг, потрібно близько двох годин часу – (20хвилин * 5) + 20 хвилин = 120мінут.

– Яблука для начинки тушки качки рекомендується вибирати кислих і кисло-солодких сортів.

Також знайшли:

  • як запекти качку
  • запечена качка
  • качка запечена
  • печена качка
  • як запікати качку
  • качка запечена в духовці
  • маринад для качки
  • як приготувати качку
  • як запекти качку в рукаві
  • запекти качку