Home » Поради » Качка в рукаві. Рецепти качки в рукаві. Як правильно готувати качку в рукаві – корисні поради. Секрети і рецепти приготування качки в рукаві від досвідчених кулінарів

Качка в рукаві. Рецепти качки в рукаві. Як правильно готувати качку в рукаві – корисні поради. Секрети і рецепти приготування качки в рукаві від досвідчених кулінарів

Качка в рукаві. Рецепти качки в рукаві. Як правильно готувати качку в рукаві – корисні поради. Секрети і рецепти приготування качки в рукаві від досвідчених кулінарів. Качка в рукаві – найкращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати качку в рукаві.
Качка в рукаві – загальні принципи і способи приготування

Ті, хто можуть встояти перед мегакалорійной

качкою, запеченої в рукаві – справжні герої. Та тільки навряд чи знайдеться багато настільки затятих прихильників дієт. Це справжнє задоволення, рум’яна шкурка і м’яке ніжне м’ясо нікого не залишить байдужим. А виходить все завдяки найдавнішого способу приготування їжі – запіканню. Продукти піддаються впливу найсильнішого спека з усіх боків, завдяки цьому виходить добре оброблене соковите м’ясо.

Рукав для запікання дуже зручний. З ним продукти ніколи не будуть сухими і напівсирими. Рукав виготовляється зі спеціального поліетилену, стійкого до високих температур. При нагріванні цей безпечний матеріал не виділяє шкідливих речовин, а користь від нього величезна. Продукти, приготовані в ньому, обробляються одночасно і жаром і парою, завдяки зав’язку, що забезпечує герметичність. Запікати за допомогою рукава можна не тільки в духовці, але і в мікрохвильовій печі або інших пристосуваннях, які надає нам цивілізація. Наприкінці запікання плівку можна надрізати, щоб отримати апетитну посмажену корочку.

Качка в рукаві – підготовка продуктів

Найкраще запікається качка середніх розмірів. Її обов’язково потрібно помити і просушити, а потім натерти сіллю і перцем. Можна використовувати спеціальну приправу для запікання птиці в рукаві, але можна обійтися і часником і окремими спеціями. Що стосується начинки – тут варіантів предостатньо. Яблука та апельсини, груші, картопля з грибами, рис, гречка і багато іншого.

Натирайте качку ретельно всередині і зовні. Рукав для запікання випускається в рулонах, відміряти його потрібно по довжині птиці, з урахуванням відстані для зав’язок (не менше 20 см). Краї зв’язуються, рукав з вмістом викладається на жаровню швами вгору, бажано, щоб він не стикався зі стінами жаровні або духовці (щоб не лопнув від різкої зміни температур). Перевертати не потрібно – м’ясо буде прожарюватися рівномірно. Наприкінці витягуємо її за допомогою лопатки.

Качка в рукаві – кращі рецепти

Рецепт 1: Качка, запечена в рукаві з часником

Ця страва стане вашим коронним з того моменту, як ви вперше поставите наповнений рукав для випікання. Далі залишиться тільки вдосконалювати майстерність і урізноманітнити блюдо різними начинками. Але й сама по собі качка дивно смачна, до неї можна окремо подати на гарнір картоплю, гречку чи рис.

Інгредієнти: качка, часник (1 головка), сіль, чорний перець, рукав для запікання.

Спосіб приготування

Якщо вам дісталася качка напівфабрикат – не забудьте правильно підготувати її. Виймаємо тельбухи, обріжемо самі кінчики крил. Якщо ви не любите надто жирні страви, виріжте хвіст і жир навколо нього, зайвої також буде і шкура навколо шиї. Натираємо шкірку, і нутрощі перцем сіллю і часником. Кілька часточок часнику закладаємо всередину і під крила. Закладаємо в рукав і зав’язуємо краю. Запікати в духовці 2-2,5 години. Потім надрізаємо плівку і залишаємо до зарумянивания.

Рецепт 2: Качка в рукаві з гречкою

Гречка добре вбирає жир і сік, тому качка виходить м’яка і ніжна.

Інгредієнти: качка (2 кг), гречана крупа (2/3 ст), морквина, цибулина, гірчиця (2 ложки), часник (2 зубчики), перець, сіль, рослинне масло.

Спосіб приготування

Очистити часник і нарізати на кілька частин. У деяких місцях проколоти шкірку і нашпигувати часником, натерти сіллю і перцем. Лук з морквою обсмажуємо на рослинному маслі. Крупу заливаємо водою і доводимо до кипіння, варимо. Зливаємо воду і перемішуємо з піджаркою. Солимо. Фаршируємо качку, зашиваємо черевце і зав’язуємо рукав. Залиште трохи місця для виходу пари. Укладаємо в глибоке деко і запікаємо 2 години при 200 градусах.

Рецепт 3: Качка з яблуками

Якщо тільки уявити собі святкову запечену качку, насамперед на розум приходять яблука. Качка з яблуками – класичний варіант. Попередньо її краще замаринувати, тоді вона набуде більш насичений смак. Яблука для контрасту краще брати зелені, ще для маринаду нам знадобиться лимон. Швидше це китайський рецепт, тому в маринаді присутній соєвий соус і мед.

Інгредієнти: качка (вагою 1.5 кг), сіль, перець, яблука (2 шт), рукав. Маринад: лимон (1 шт), соєвий соус (3 ложки), мед і оливкове масло (по 1 ложці).

Спосіб приготування

Готуємо маринад. Сік видавлюємо з лимона і додаємо до нього соєвий соус, мед, натертий на дрібній тертці імбир, масло оливкове. Качку витираємо насухо серветкою і натираємо зовні сіллю і перцем, заливаємо маринадом і залишаємо на ніч. Тепер навіть якщо у вас качка сільська, вам не варто боятися, що вона залишиться жорсткою.

Видаляємо з яблук сердцевінку й нарізаємо шматочками, закладаємо в черевце. Завадимо в рукав і закриваємо краю. Яблука в рукаві випадати не будуть, тому можна не зашивати черевце. Півтори години в гарячій духовці (200 градусів) – і качка з яблуками в рукаві готова! Якщо тушка більшого розміру, залиште її ще на півгодини в духовку. Не забудьте за декілька хвилин до закінчення готування відкрити плівку для рум’янцю. Подавати з картоплею і свіжими або маринованими овочами.

Качка в рукаві – корисні поради досвідчених кулінарів

Запечена качка – ідеальне блюдо для званої вечері. Але врахуйте, що нагодувати однієї невеликої качкою можна тільки 4-5 чоловік. Якщо у вас застілля розраховано на більшу кількість людей, запікайте блюдо за кількістю їдців.

Краще і швидше пропікається маринована тушка. Як маринад можна використовувати не тільки медово-соєвий соус, а й кефірний, лимонний і навіть соус, приготований з суміші вина і спецій.

Загрузка...

Просто божественно виходить качка з апельсинами. Для маринаду краще взяти 2 ложки десертного солодкого вина і сік з 1 апельсина і 1 лимона. Кладемо в маринад і залишаємо на кілька годин (не менше 5-6). Намагайтеся за цей час перевернути її кілька разів, щоб вона промаринувалася рівномірно. Апельсини і селеру закладаємо в порожнину, можна додати 1 яблуко без сердцевинки. Запікається це блюдо в рукаві дуже швидко, всього за 1-1,5 години.

Також знайшли:

  • як замаринувати качку
  • качка запечена в рукаві
  • качка в рукаві
  • запечена качка в рукаві
  • качка з яблуками в рукаві
  • при якій температурі запікати качку
  • запечена качка з яблуками в рукаві
  • скільки пекти качку в рукаві
  • Замаринувати качку
  • як готувати качку