Home » Поради » Іноді я думаю – Як швидко чистити маленьких окунів для смачної юшки

Іноді я думаю – Як швидко чистити маленьких окунів для смачної юшки Як швидко чистити маленьких окунів для смачної юшки

Навіть багато рибалки викидають дрібних окунів, бо не знають, як їх можна швидко почистити. І дарма, бо саме з маленьких окунів виходить найсмачніша російська вуха.

Як ми ходили на риболовлю з трирічним онуком і за півтори години цікавого і корисного розваги наловили цих Окушко можна почитати, якщо натиснути на цю картинку.

А сьогодні розповім, як маленьких окунів зручно і швидко можна почистити для юшки . Тільки увагу: це реальний кулінарний процес і під катом лише кілька рухів, але багато крові, хоч і риб’ячої. Жесть, коротше, як нині кажуть: нервовим краще не дивитися.

Для чищення риби з інструментів нам потрібні тільки ножиці.

Спочатку ми одним рухом надрізаємо ножицями черево у зябер.

Потім другий рухом надрізаємо черево риби від зябер до клоаки.

Вириваємо пальцем всі нутрощі рухом від голови до хвоста.

Вириваємо зябра рухом від середини черева до голови.

Ось так виглядають вирвані зябра, якщо хто не знає.

А так повинен виглядати почищений всередині окунь.

Для того, щоб не стояти і не напружуватися, можна сісти на стілець у мийки, і швидко надрізати всю рибу у зябер, потім у всієї риби крають черевця, а потім у них у всіх пальцем вичистити нутрощі! Тобто не кожну рибку спочатку те, потім се, а зручніше і швидше робити оп0ації по черзі над усім уловом!

Коли у нас крають риба у зябер, потім у черева, настає момент власне виривання нутрощів і ми ставимо поруч миску для риби і сміттєвий пакет: рибу без нутрощів кладемо в миску, нутрощі – в пакет.

Чистимо рибу в рукавичках, звичайно. Але краще надягати гумові рукавички, про які я вже розповідала. але товстіший, ніж на фотографії.

Гарненько промиваємо рибу зсередини два рази, а весь бруд теж кладемо в пакет.

Отже приблизно півтора кілограма дрібних окунів вдалося почистити за 15 хвилин.

Ось так виглядає чиста і готова для юшки риба. Чому ж чиста риба, а з головою і хвостами, і навіть з лускою? Та тому що саме вони дають і весь навар для ухи! Якщо відрізати хвости, плавники, голови і зчистити луску з риби, то вийде зварити тільки рибний суп, і зовсім ніяку не вуха.

Господині-то чому багато кривляться і навіть лаються, коли їм рибалки приносять рюкзак маленьких окунів? Тому що цього не знають і думають, що весь вечір тепер їм ювелірно вичищати маленькі тушки. А не треба на самій-то справі!