Home » Поради » Гусь запечений в духовці: Гусь запечений з яблуками, гусак з чорносливом, прості рецепти як приготувати гусака в духовці

Гусь запечений в духовці: Гусь запечений з яблуками, гусак з чорносливом, прості рецепти як приготувати гусака в духовці

Гусь запечений в духовці: Гусь запечений з яблуками, гусак з чорносливом, прості рецепти як приготувати гусака в духовці Гусь запечений в духовці

Новий рік на носі, а значить господаркам потрібна інформація, як приготувати гусака в духовці. Гусь – дуже смачний і смаженим, і тушкованим, але найсмачніше гусак запечений в духовці. Нехай вас не бентежить, що гусак дуже жирний. Запікання

гусака в духовці дозволяє жиру витопитися, залишивши гурманам дієтичне і дуже корисне м’ясо. Користь гусятини очевидна. Гусяче м’ясо темного кольору багате залізом і міддю. У ньому міститься селен, фосфор, магній, вітаміни РР, А, С, групи В, особливо багато вітаміну В2. М’ясо гусяче рекомендують вживати для відновлення сил після хвороб, важких фізичних навантажень, для зміцнення імунної системи.

Як приготувати гусака в духовці

Гусь запечений в духовці досить простий у приготуванні, якщо знати деякі секрети приготування. Головне в запеченому в духовці гусаку – це його рівномірна просолених і м’яке м’ясо, як би тане в роті.

    обробка гусака перед запіканням

Тушку гусака необхідно заздалегідь готувати до запіканню в духовці. Розморозити, помити, почистити, видалити крайні фаланги крил. Гусь – птах досить жирна, тому зайвий гусячий жир краще обрізати. Не забудьте видалить жировик! Гуся також при необхідності слід осмаліть і видалити залишки пір’я.

    як приготувати м’якого гусака

Для того, щоб гусак запечений в духовці був м’яким, необхідно його витримати в маринаді. Чистий тушка гусака натирається приправами, сіллю, перцем і залишається для маринування. Перед запіканням гусака в духовці має пройти не менше 12 годин, а ще краще маринувати гусака добу. Гусь запечений в духовці підготовлений таким чином буде м’якшим, духмяний і рівномірно просякнутий приправами. Для прискорення процесу деякі кулінари вводять солоний розчин безпосередньо в м’ясо гусака шприцом, однак це загрожує тим, що при запіканні гусака в духовці сік витікатиме через проколи і м’ясо може стати суші. Можна спробувати заткнути проколи дерев’яними зубочистками.

    як маринувати гусака перед запіканням

Якщо у вас мало часу, а дуже хочеться приготувати гусака запеченого в духовці, вам допоможе маринування гусака. Спробуйте такі швидкі способи маринування гусака протягом 6-12 годин:

Сами простий спосіб маринування гусака – замочити тушку на ніч у слабкому розчині яблучного оцту. Випотрошеного гусака можна ретельно натерти крупною сіллю і чорним перцем, а потім полити білим вином і, упакувавши в харчову плівку, покласти в холодильник на 6-8 годин. Замість вина, можна додатково натерти гусака сумішшю з роздавленої журавлини і свіжих трав. Патранням гусака ретельно посолити, поперчити і зробити проколи виделкою. Потім натерти соком ягід чорноплідної горобини і залишити в холодильнику на ніч. Обсипати гусака сіллю, перцем, приготувати соус з гірчиці і майонезу в пропорції 1:1, додати улюблені приправи і обмазати тушку зовні і всередині, залишити маринуватися на 8-12 годин. Можна обробити тушку гусака наборами для гриля, соусами для запікання птиці, соєвим соусом, медовим і т. д. і залишити на кілька годин у холодному місці, щоб вона добре просочилася. Лимон вимити, обдати окропом. Розрізати спочатку уздовж навпіл, потім – тонкими півколами. Гуся натерти всередині і зовні сіллю і перцем, покласти в глибоку широку форму, перекласти шматочками лимона, влити біле сухе вино. Накрити харчовою плівкою і залишити в прохолодному місці на 10-12 годин. Ці ж способи можна застосувати і для маринування індички, качки або курки.

    як приготувати нежирного гусака

Також зубочистки знадобляться вам, щоб гусячий жир швидше витопився. Для цього перед запіканням або жаркої на шкірі гусака можна зробити зубочисткою численний проколи, але не зачіпайте м’ясо!

    як запікати гусак в духовці – поради

На початку запікання гусак в духовці повинен лежати на спинці, хвилин через 20-30 стоїть його перевернути на грудку і в цей момент варто зменшити вогонь. Кожні 10-15 хвилин потрібно поливати гусака в духовці витоплює жиром, це не дасть їй пересохнути і обгоріти. Щоб жир на деку не пригорає і не чаділ, в нього слід підливати потроху води. Кожні 20-30 хвилин слід міняти положення гусака в духовці, перевертаючи то на спинку, то на грудку. За 40 хвилин до готовності слід розмістити навколо гусака яблучка, які при бажанні можна замінити картоплею, в цьому випадку у вас приготується і гарнір до м’яса. Щоб перевірити ступінь готовності гусака, його тушку необхідно проткнути в найширшому місці. Якщо сік випливає прозорий – м’ясо готове, якщо рідина червона або рожева, нехай гусак ще посидить у духовці. Якщо гусака належить довгий час провести в духовці, щоб він не став сухим, його тушку рекомендується накрити фольгою, яку потрібно буде зняти за тридцять-сорок хвилин до кінця запікання, щоб утворилася гарна скоринка. Коли запечений гусак буде готовий, перекладіть його на блюдо і подавайте до столу.

Час приготування гусака в духовці залежить від його жирності і віку птиці. Чим птах дорослішою, тим більше часу потрібно для запікання. Тушку треба запікати до тих пір, поки весь жир не витопиться, але не більше, інакше м’ясо не буде соковитим. Приблизний час приготування гусака в духовці – 2,5-3 години.

Дуже часто гусак запечений в духовці є фаршированим. Гуся фарширують, використовуючи різні начинки (яблука, чорнослив, каша і т. д.). У кожній країні є свої особливості приготування та подачі різдвяного запеченого в духовці гусака. Так, у Німеччині його зазвичай сервірують з червоною капустою, галушками і підливою на основі соку жаркого. У Швеції смаженого гусака подають з брюссельською капустою і яблучним мусом. У Росії гусака, а також індичку, качку або курку готують не тільки в Різдво, а й на Новий рік чи до різних урочистостей.

Загрузка...

Ось тепер, освоївши нехитрі тонкощі, як приготувати гусака в духовці, можна зайнятися запіканням птиці, використовуючи начинку за своїм смаком.

Також знайшли:

  • Запечена гуска
  • гуска запечена з яблуками рецепт
  • гуска запечена
  • гуска запечена в духовці
  • як запекти гуся
  • запечена гуска рецепт
  • як запекти гуску в рукаві
  • гуска запечена з яблуками
  • гусак запечений
  • запечена гуска з яблуками

_0.31MB/0.00683 sec