Home » Поради » ГОРОХ: корисні властивості і протипоказання. | ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ – ЦЕ ЛЕГКО!

ГОРОХ: корисні властивості і протипоказання. | ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ – ЦЕ ЛЕГКО! ГОРОХ: корисні властивості і протипоказання.

Горох – найпопулярніша бобова культура в нашій країні. Горох їдять свіжим, а також готують безліч страв з сушеного і консервованого горошку. Горох володіє не тільки гарними смаковими якостями, а й чудовими корисними властивостями. Людям які піклуються про здоров’я і ведучим здоровий спосіб життя бажано включати його в раціон харчування, так як він містить безліч вітамінів і мінеральних речовин, у тому числі і тих, які рідко зустрічаються в рослинній їжі.

Опис гороху:

Горох – це трав’яниста однорічна рослина сімейства Бобові. Плоди гороху – боби (стручки) усередині яких знаходяться насіння розташовані в ряд. Культивується горох з найдавніших часів. Сорти гороху діляться на дві основні групи: цукрові і лущильні. Лущильні сорти гороху використовую для консервації.

Склад гороху:

Горох є рекордсменом серед овочів за вмістом білка, який містить незамінні амінокислоти такі як метіонін, лізин, цистин і триптофан. До складу гороху входять вітаміни С, А, Е, Н, РР, групи В, цукру, крохмаль, клітковина, макро-і мікроелементи такі як залізо, калій. кальцій. натрій, магній. сірка, фосфор, селен. фтор, хром, молібден, кобальт, ванадій, титан, стронцій та інші мінеральні речовини.

Калорійність гороху:

Калорійність гороху становить близько 300 ккал на 100 грам продукту.

Корисні властивості гороху:

    Свіжий горох сприяє підвищенню імунітету.
    Горох постачає організм енергією, підвищує працездатність, допомагає організму легше переносити важкі фізичні навантаження.
    Знижує ризик виникнення онкологічних захворювань.
    Горох зміцнює серцево-судинну систему, допомагає знизити холестерин, захиститися від гіпертонії та інфарктів.
    Регулярне вживання гороху сприятливо впливає на роботу органів травлення, нормалізує обмін речовин, допомагає впоратися з печією.
    Фахівці рекомендують включати горох в раціон харчування людей, хворих на діабет.
    Також горох корисний при туберкульозі.
    Горох варто вживати людям з надмірною масою тіла, так як він допомагає стимулювати жировий обмін.
    Вживання гороху сприяє поліпшенню стану шкіри, волосся і нігтів.

_0.69MB/0.00927 sec