Home » Поради » Ескалоп з СВИНИНИ – рецепт з фото

Ескалоп з СВИНИНИ – рецепт з фото Ескалоп зі свинини

Смачний і соковитий ескалоп – мрія будь-якого гурмана. Здавалося б, що простіше: взяв шматок м’яса, підсмажив і готово! Але не все так просто. Виявляється, щоб ескалоп вийшов дійсно смачним, важливо знати які частини туші найкраще підійдуть для ескалопа, як підготувати м’ясо і як правильно його підсмажити. Маленькими секретами приготування цього простого і популярного французького блюда я і хочу поділитися в цьому рецепті.

Інгредієнти:

(4 порції)

    500 гр. свинини (вирізка або м’якоть задньої ноги) 2 свіжих помідора або 20 гр. томатного соусу 100 гр. смажених грибів (за бажанням) сіль перець чорний мелений рослинна олія маленький пучок зелені
    Почну з того, що ескалоп, згідно французької традиції, мають назви не товсті підсмажені пластинки м’яса. Нарізаються пластинки зазвичай з телячої або свинячої вирізки, але можна взяти і інші частини туші, наприклад, м’якоть задньої ноги. Обов’язкова вимога – м’ясо слід нарізати поперек м’ясних волокон, і ріжуть його по можливості рівними кружечками. При цьому ескалоп ніколи не панірує, хоча останнім часом ескалоп називають будь підсмажений шматок м’яса, хоча це не зовсім вірно. Отже, для ескалопа беремо шматок м’яса ниркової частини (вирізка, свинячий карбонат) або шматочок м’якоті задньої ноги. Ясна річ, що м’ясо вибираємо свіже і від молодої тварини. І ще один важливий момент, ескалоп краще робити з НЕ замороженого м’яса. Сире м’ясо промиваємо, зрізаємо плівки, якщо такі є. Нарізаємо м’ясо поперек волокон. Якщо нарізати м’ясо абияк, то ескалоп вийде жорстким. Також важлива товщина м’ясних пластинок. М’ясо ріжемо товщиною до одного сантиметра. Якщо по краях є прошарку жиру, то або зрізаємо їх, або робимо невеликі поперечні надрізи. Завдяки цьому м’ясо при смаженні не “вигинається» і краще прилягає до сковороді. М’ясо відбиваємо молоточком. речі, м’ясо для ескалопа можна замаринувати. Як це робиться, докладно написано в цьому рецепті. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо рослинне масло. Кількість масла залежить від виду сковороди. Сковорода з тефлоновим або керамічним покриттям потребують менше масла. Коли сковорода як слід прогріється (це важливо), обсмажуємо м’ясо з обох сторін. Смажимо на досить сильному вогні до утворення золотистої скоринки. Оскільки шматочки тонкі, то обсмажування займає хвилину-дві для кожної сторони. Тут важливо не пересушити м’ясо. До речі, якщо сковорода заповнилася м’ясним соком, це явна ознака того, що сковорода недостатньо гаряча, корочка не утворюється, м’ясо втрачає сік, і, як результат, ескалоп може вийти жорстким. Солити і перчити м’ясо краще після підсмажування, а не «до». Це зменшує втрату м’ясного соку під час смаження. Обсмажене м’ясо перекладаємо в інший посуд. Накриваємо кришкою, щоб м’ясо не остигало. Тепер приготуємо соус. У сковороду, на якій смажили м’ясо, наливаємо трохи м’ясного бульйону або води. Доводимо до кипіння, додаємо терті томати чи томатний соус. Проварюємо буквально хвилину, перчимо і солимо за смаком. За бажанням в соус можна додати цілі або подрібнені гриби, які заздалегідь слід обсмажити. Гарячий і апетитний ескалоп зі свинини викладаємо на тарілку, поливаємо щойно приготовленим соусом, посипаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл. Як гарнір відмінно підійдуть овочеві салати. відвареної або смажену картоплю. рис або розсипчаста каша.

    P. S. Виходить дуже смачний ескалоп, якщо м’ясо смажити на грилі. А ось гасити ескалоп в соусі не завжди виправдано. Якщо м’ясо спочатку жорстке (старе тварина або жилаві частини туші), то краще приготувати тушковане м’ясо, а для ескалопа все ж купити ніжне мяско і насолодитися смаком справжнього ескалопа.

Також знайшли:

  • приготування ескалопу
  • вирізка з свинини назви
  • ескалоп зі свинини