Home » Поради » Електрична м’ясорубка: як обрати якісну модель для кухні

Електрична м’ясорубка: як обрати якісну модель для кухні Електрична м’ясорубка: як обрати якісну модель

Століття швидкостей накладає свій відбиток і на традиції харчування. Все частіше ми, особливо не мудруючи, купуємо готовий фарш або напівфабрикати. І все-таки, немає нічого краще і корисніше, ніж приготовані власноруч витребеньки з якісного домашнього фаршу. А прискорити процес його приготування допоможе електрична м’ясорубка . як вибрати, на якій моделі зупинитися, віддати перевагу потужність або багатофункціональність – ці питання мимоволі починають хвилювати кожного, спантеличеного покупкою сучасної техніки для кухні.

Ще кілька десятиліть тому просто не існувало такої проблеми, як вибір електричної м’ясорубки. Правда історія свідчить, що перші електричні побутові м’ясорубки були на прилавках магазинів вже до кінця 40-х років. Наші громадяни все-таки воліли надійну чавунну конструкцію, ніж електричний варіант, який часто виходив з ладу.

Параметри вибору

Яку м’ясорубку краще купити . щоб вона прослужила довше і відповідала сучасним вимогам? По суті, електрична м’ясорубка XXI століття нічим не відрізняється від своєї родички столітньої давності: циліндр, шнек, ніж і грати. Відмінність тільки в електричному приводі, який звільнив господаря будинку від м’язових зусиль.

Жінки, вибираючи прилад, не можуть не зосередити увагу на зовнішньому дизайні. Тому питання “як вибрати електричну м’ясорубку . краще адресувати господарському чоловікові. Він неодмінно скаже, що потужність – найголовніше, і буде правий. Ніякі додаткові функції не будуть в радість, якщо м’ясорубка перегрівається і не здатна впоратися з ліпшим жилавим шматочком. Оптимальна потужність від 600 Вт і вище.

Можливо, така м’ясорубка обійдеться дорожче і більш шумна в роботі, а й користі від неї більше. Завдяки своїй завидною продуктивності, вона за хвилину оприбутковує до 2 – х кг м’яса. Погодьтеся, такий час можна витримати неприємний шум.

При різної потужності, моделі можуть володіти однаковою продуктивністю. Моделі Kenwood MG-510 (1600 Вт) і Tefal ME 7001 (800 Вт) перероблять з однаковою швидкістю 2 кг. Але, майте на увазі, що з другим варіантом потрібно звертатися дбайливіше, нарізаючи м’ясо на більш мініатюрні шматочки і стежачи за попаданням осколків кісток.

На щастя, сьогодні є відповідь і на таке питання, як вибрати м’ясорубку, двигун якої був би захищений від неминучого згоряння. Слід поцікавитися при покупці, чи оснащена вподобана модель блокувальною системою, яка моментально відреагує на перегруз або твердий предмет.

Вітається така функція, як автореверс. При її наявності не доведеться розбирати м’ясорубку на складові частини при намотування прожилков на шнек. Одне натискання кнопки і шнек повернеться назад.

Ніж – важлива деталь в будь м’ясорубці . Зверніть увагу на його якість (кований або штампований). Самозагострювальний кований ніж буде довгий час служити «вірою і правдою».

І, на останньому місці такий параметр, як дизайн і матеріал корпусу. Яку м’ясорубку краще купити: з пластиковим корпусом або металевим – це вже не настільки істотно. Корпус і лоток при всіх перерахованих вище перевагах можуть бути і пластиковими, адже механічне навантаження на них несуттєва. Модель Supra MGS-1351 з пластиковим корпусом і лотком – приклад добротної моделі, недорогий, але досить потужною (1400 Вт). Однак метал довговічніше і не змінює колір від часу експлуатації.

Додаткові функції

При значній швидкості переробки м’яса, лоток став необхідною деталлю в м’ясорубці як початкове платформи. Він оберігає від кров’яних патьоків і сприяє моментальної подачі м’яса в горловину. Якщо сподобалася модель з пластиковим лотком, то першочергово якість пластика. Добротний харчовий пластик по довговічності не поступиться металевого. В іншому випадку, краще підібрати інший варіант техніки, адже швидкий знос лотка створить масу незручностей у подальшій експлуатації.

Штовхач. що покладається в комплекті з технікою, повинен бути максимально наближений до діаметру горловини – це дозволить найбільш ефективно і безпечно просувати м’ясо до шнека. Braun Triumph G3000 і є класичний варіант якісної м’ясорубки: пластиковий корпус, металевий лоток, два диска, штовхач і нічого зайвого. Вона займається тільки «своєю справою», згідно з «званням» м’ясорубки.

Всі інші пристосування, що додаються досить часто до сучасних м’ясорубок не настільки значні, але їх різноманітність порадує тих, хто спантеличений питанням, як вибрати електричну м’ясорубку, що не поступається за функціональністю кухонного комбайну. Поширені такі опції, як соковижималка, овощерезка, терка, шинкування. Tefal ME7011, наприклад, має два шнека: металевий – для м’яса і для ягід – пластиковий.

Рідше зустрічається екзотична насадка «кеббе», здатна виробляти трубочки, порожнисті усередині. Буває навіть насадка для фігурного печива.

Зовсім не обов’язково доповнення, але для когось, можливо, бажані диски для макаронів і спагетті (модель Philips HR 2725), а також формочки для котлет. Вони просто допоможуть котлет надати естетично ідеальну форму і розмір. Це для тих, хто віддає перевагу не лише якість продукту, але ще й гарну сервіровку столу.

І, нарешті, останній штрих перед покупкою приладу електрична м’ясорубка: як вибрати модель, яка підходить за габаритами, стійкості та організації відсіків для зберігання насадок і шнура. Цілком підходить для середнього бюджету вітчизняна модель «Фея -1830». Правда, крім перфорованих дисків насадок немає, але по стійкості, потужності (1800 Вт) і оригінальному дизайну їй немає рівних.

Moulinex ME 6061 HV 8 хоч зовні і не красуня, але всіма перерахованими вище перевагами володіє: багатофункціональність, потужність, реверс, безліч насадок, включаючи «кеббе». Чим не кухонний комбайн!

Кожен при покупці вирішує сам, за що платити: якість матеріалів, бренд або багатофункціональність.

Сподобалася стаття? Поділися з друзями в соціальних мережах!

Також знайшли:

  • мясорубки з металевим шнеком
  • скільки коштує електрична м\ясорубка