Home » Поради » Допоможіть в приготуванні яловичих мізків: Кулінарні питання

Допоможіть в приготуванні яловичих мізків: Кулінарні питання Допоможіть в приготуванні яловичих мізків

21 жовтня 2008 0:12

Ось знайшла на ссайте

МОЗГИ відварна з СОУСОМ

Інгредієнти:

На 500 г мізків – 1/2 моркви, 1/2 петрушки, 1 маленька головка ріпчастої цибулі, 1-1,5 ст. ложки розведеного оцту, 1 лавровий лист, 4-5 горошин перцю, сіль за смаком.

Приготування

Залити мізки холодною водою. Через 1,5-2 год обережно зняти з них плівку (найкраще не виймаючи з води). Скласти в сотейник, додати спеції, сіль і оцет, влити воду (так, щоб вона тільки покрила мізки), швидко довести до кипіння, після чого закрити посуд кришкою, зменшити нагрів і варити мізки до готовності приблизно 30 хв.

Зварені мізки викласти на блюдо, полити томатним соусом, а зверху посипати подрібненою зеленню петрушки.

На гарнір подати розсипчасту рисову кашу або картопляне пюре.

МОЗГИ СМАЖЕНІ

Інгредієнти:

На 1 шт. мізків – 1 ст. ложка борошна, 1/2 лимона, 2 ст. ложки масла.

Приготування

Мізки замочити в холодній воді на 30-40 хв, після чого очистити від плівки, покласти в каструлю, залити холодною водою так, щоб вона покрила мізки, додати 1-2 ст. ложки оцту, сіль, 2-3 лаврових листа і 5-6 горошин перцю. Коли вода закипить, зменшити вогонь і продовжувати варити ще 25-30 хв.

Потім мізки охолодити у відварі, вийняти і дати злегка обсохнути; потім кожну половиAу розрізати на 2 частини, посипати сіллю, меленим перцем, обваляти в борошні і з усіх боків обсмажити в олії на розігрітій сковороді.

Готові мізки укласти на блюдо, полити олією та лимонним соком і посипати нарізаною зеленню петрушки або кропу.

На гарнір можна подати картопля смажена або картопляне пюре, зелений горошок, стручки квасолі, відварену моркву та ін

МОЗГИ, смажена в сухарях

Інгредієнти:

На 1 шт. мізків – 1/2 склянки сухарів, 1 яйце, 1 ст. ложка борошна, 3 ст. ложки масла.

Приготування

Зварити мізки, як зазначено в попередньому рецепті. Розрізати кожну половинку на дві частини, посипати сіллю і меленим перцем, обваляти в борошні, а потім, змочивши яйцем, в сухарях. Підготовлені таким чином мізки обсмажувати 7-8 хв у добре розігрітій олії до утворення золотистої скоринки.

Готові мізки укласти на блюдо, полити олією і прикрасити зеленню.

На гарнір подати смажену картоплю або картопляне пюре, зелений горошок, морква або стручки квасолі. Окремо можна подати томатний соус.

МОЗГИ відварна

Інгредієнти:

2 шт. яловичих мізків або 3 шт. телячих, 1 л води, 1 ст. ложка оцту, сіль.

Приготування

Перш ніж знімати плівку з мізків, їх потрібно замочити в холодній воді протягом, щонайменше, 1 год, щоб розчинилася кров і згустки, які чорніють при варінні. Воду змінити один або два рази. Вийняти мізки з води. Обережно, щоб не зруйнувати, очистити від плівки, промити ще один раз і поставити варити в теплій солоній воді з оцтом. Варити на повільному вогні 20 хв. Вийняти, дати стекти воді.

Подавати гарячими, цілими або нарізаними скибочками, з лимоном, соусом з помідорів або полити злегка розтопленим маслом.

МОЗГИ З ПОМІДОРАМИ в духовій шафі

1 шт. яловичих мізків або 2 шт. телячих, 150 г грибів, 4 помідори без вади, 2 ст. ложки масла, 1 ст. ложка товчених сухарів, 1 ст. ложка натертого сиру, сіль.

Приготування

Очистити мізки і відварити їх. Нарізати тонкими скибочками. Очистити кілька грибів, нарізати скибочками, стушкувати в олії. Посолити.

Змастити маслом вогнетривку глиняну каструлю, укласти в неї один ряд нарізаних скибочками мізків, один ряд нарізаних тонкими кружечками помідорів без шкірки, один ряд грибів і знову один ряд мізків. Полити зверху розтопленим маслом, посипати сухарями і тертим сиром. Поставити в духову шафу. Тримати в ньому, поки не підрум’яняться.

Також знайшли:

  • Як зняти плівку з мізків
  • як почистити мозги
  • як замочити мозги щоб зняти плівку
  • Як легко очистити мозги від плівки