Home » Поради » Домашнє морозиво і сорбет. Морозиво в домашніх умовах. Рецепти

Домашнє морозиво і сорбет. Морозиво в домашніх умовах. Рецепти Домашнє морозиво і сорбет Морозиво домашнє фруктове і ягідне, сорбет, фруктовий лід. Рецепти. Як зробити морозиво в домашніх умовах

Урожай літніх ягід і фруктів так хочеться зберегти, не втративши вітамінів, смаку і аромату. Спробуйте зробити домашнє морозиво. Приготувати морозиво в домашніх умовах зовсім не важко, якщо у вас є мороженица. Особливо смачно легке морозиво – сорбет, яке не містить ні вершків, ні яєць. Нижче – наші перевірені рецепти домашнього морозива, сорбету і фруктового льоду

Морозиво – улюблені ласощі дітей і дорослих, а домашнє морозиво – особливе частування. Цікавий сам процес приготування морозива в домашніх умовах . а результат настільки хороший, що готове морозиво і купувати не захочеться. Існують декілька видів заморожених десертів, які об’єднують під назвою морозиво . Це власне морозиво . сорбет ( Sorbet ), парфе ( Parfait ), фруктовий лід, фрогурт (заморожений йогурт), м’яке морозиво . Відрізняються ці види морозива один від одного вмістом молочного жиру і білка (молока, вершків), цукру, яєць та інших компонентів. Читайте нижче історію виникнення морозива .

Домашнє морозиво

Домашнє фруктове і ягідне морозиво – відмінний повністю натуральний і легкий у виготовленні продукт. Домашнє морозиво роблять з подрібнених фруктів та ягід, соків, фрешів або смузі з додаванням цукру, води, молока або вершків. Домашнє морозиво призначено для недовгого зберігання в морозилці домашнього холодильника, воно не містить сильних консервантів, а кількість жиру і цукру в саморобному морозиві ви регулюєте самі.

Я експериментувала з різними ягодами, а тут я розповім про те, як зробити домашнє морозиво . на прикладі свого найулюбленішого легкого французького морозива – сорбету з чорної смородини ( Sorbet Cassis ) . Без цього чудового ягідного сорбету не обходиться жодна моя поїздка до Франції. У нас у продажу сорбету з чорної смородини . на жаль, немає, але його, як і інші ягідні сорбети, легко зробити в домашніх умовах . Використовуйте чорну смородину або будь-які інші ягоди, які є під рукою, свіжі або заморожені. Це морозиво не містить ні вершків, ні яєць; в ньому лише ягоди, вода і цукор. У результаті виходить домашнє морозиво дивовижного кольору, смаку і консистенції (вже не кажучи про зміст в ягодах вітамінів).

Домашній сорбет – легке морозиво з ягід або фруктів

Вам потрібно:

600 г чорної смородини або інших ягід або фруктів 200 – 250 г дрібного цукру (залежно від ягід і за смаком) ок. 170 мл води за бажанням: 1-2 ст. ложки ягідного лікеру з обраних ягід (для чорної смородини – Cream de Cassis ).

Ягоди подрібніть за допомогою блендера і змішайте з цукром і водою до повного розчинення цукру. Лимон краще пюрировать разом з цедрою, для домашнього морозива купуйте лимони без воскового покриття або органічні. Додайте лікер (за бажанням). Охолодіть суміш в холодильнику протягом пари годин. Перелийте суміш у мороженицу і включіть її. У процесі роботи морожениці домашнє морозиво трохи посвітлішає, насичуючись повітрям. Готове морозиво перекладіть в контейнер і поставте в морозилку на ніч. Подавате домашнє морозиво – ягідний сорбет дорослим можна теж з лікером.

Домашнє морозиво з вершками

Щоб зробити домашнє морозиво з вершками . в даний вище рецепт сорбету замість води додайте вершки бажаної жирності. Нам подобається домашнє морозиво з ягід з найлегшими вершками, хоча цілком можна використовувати і важкі, густі – це справа смаку.

Домашній фруктовий лід – морозиво з соку

Фруктовий лід – це сік, фреш (свіжовичавлений сік з м’якоттю) або смузі (фруктовий коктейль). заморожені в спеціальній формі для домашнього морозива з соку . Сік заморожують у формі протягом 6-8 годин і фруктовий лід готовий. Візьміть улюблений сік або суміш соків з м’якоттю, перелийте у форму і заморозьте. Особливо полюбиться фруктовий лід дітям. Швидко, смачно і корисно!

Ми робимо домашній фруктовий лід круглий рік, у мене завжди в морозилці заготовлені 4 формочки із замороженим соком для наших дітей та їх гостей. Форми для фруктового льоду не надто довговічні, приблизно раз на рік я купую нові. Наші діти найбільше люблять домашній фруктовий лід з апельсинового соку, іноді просять зробити його з яблучного. Один раз я на їх прохання заморозила у формочках для домашнього фруктового льоду . какао.

Історія морозива

Морозиво оточене безліччю переказів і тепер вже важко визначити, що з них правда, а що – красиві вигадки виробників. Кажуть, Римський імператор Нерон Клавдій був без розуму від заморожених фруктових напоїв (попередників сучасного сорбету ). Він посилав рабів у гори за снігом і льодом, в яких потім для нього заморожували і зберігали фруктові соки з м’якоттю. За іншою версією, Марко Поло привіз рецепт “ фруктового льоду ” в Італії з Китаю, а Катерина де Медичі, відома своїми гастрономічними пристрастями, познайомила з морозивом французький двір, вийшовши заміж за Генріха де Валуа. Популярна також легенда про англійською короля Чарльза I, для якого його придворний шеф-кухар винайшов вишукане морозиво і Чарльз платив йому спеціальне зміст, щоб цей унікальний рецепт зберігався в таємниці. Після повалення і страти короля рецепт морозива став-таки відомий придворним. Всі ці красиві історії, проте, якщо й мали місце, то не залишили після себе ніяких історичних документів.

У реальності, до виникнення і розвитку холодильних установок морозиво було розкішшю, яку по великих святах могли дозволити собі обрані. Виробництво та зберігання морозива вимагало великих трудових витрат. Лід нарізали взимку в ставках і озерах і зберігали великими партіями у спеціальних підземних “крижаних будинках” – Великих ямах, оброблених деревом і теплоізольованих соломою. У 17 столітті були відкриті технології охолодження (розчинення солей у воді і змішування солей зі снігом і льодом), а в 19 столітті – винайдений апарат для приготування морозива . У середині 20-го століття у Великобританії було винайдено “м’яке морозиво “, у складі якого міститься більше повітря і собівартість якого, відповідно, нижче звичайного. Саме ці відкриття і винаходи в кінцевому підсумку зробили морозиво загальнодоступним і улюбленим ласощами.

Матеріал і фотографії . Оксана Джетер, CountrysideLiving. net

Також знайшли:

  • як зробити морозиво заморожений сік
  • Як робити морожено
  • заморожений сік в домашніх умовах
  • як зробити заморожений сік вдома
  • Морозиво з заморожених фруктів
  • перевірені рецепти морозива
  • как робить сорбет
  • рецепти домашнего замороженого сока
  • сік заморожений які фрукти
  • сорбет із заморожених ягід рецепт