Home » Поради » Домашній йогурт в мультиварки. Рецепт для ледачих | Лінивий сад

Домашній йогурт в мультиварки. Рецепт для ледачих | Лінивий сад Домашній йогурт в мультиварки. Рецепт для ледачих

Розповідь про те, як приготувати домашній йогурт в мультиварки найледачішим, але надійним способом

Стаття присвячується тим, у кого є мультиварка. але хто поки не готує йогурт, а також тим. у кого мультиварки немає, але хто, піддавшись модному течією, подумує її придбати. (Зовсім не факт, що прочитавши статтю, ви будьте міцні у своєму намірі. Хтозна…)

Я люблю домашній йогурт і готую його вже багато років в термосі. Але прогрес не стоїть на місці, а його двигун, як відомо, Лень (див. девіз у правому верхньому куті сайту). Інший двигун, звичайно, – цікавість. Отже,

Я завела собі мультиварку. Для йогурту в першу чергу.

Головний мінус приготування йогурту в термосі – необхідність зловити правильну температуру молока для закладки закваски. Ось стоїш над каструлею з хімічним термометром в руці. Трохи відвернешся – температура впала – треба гріти. Поки з дна конвективний потік молока дійшов до верху – перегрілося, знову остуджуй…

Чи треба кип’ятити молоко для закваски йогурту в мультиварки?

Теоретично, можна перекинути в каструлю пляшку холодного молока, закинути закваску і натиснути на кнопку. Все. Я так і робила кілька разів – виходило. Однак, є нюанси…

Йогурт – продукт примхливий, вимагає до себе поваги. При способі «закинув – натиснув на кнопку – з’їв » великий ризик отримати не зовсім йогурт, або йогурт не по всьому об’єму або зовсім не йогурт.

Тому, перед закваскою навіть пляшкове молоко я все-таки кип’ячу. Потім остуджують. При приготуванні йогурту в мультиварки температура молока не так критична, як у термосом, головне, молоко не повинно бути занадто гарячим – вище 40 градусів, щоб не загубити закваску. А нижче – будь ласка.

При кип’ятінні молоко стерилізується, ми прибираємо конкурентів нашої закваски. Значить, більше шансів отримати правильний йогурт.

Чим заквасити домашній йогурт?

Домашній йогурт мжно заквасити йогуртом покупним з невеликим терміном зберігання. Щоб бактерії там були дійсно живими. Після численних експериментів я зупинилася на ліанозовської «фругуте» (Не реклама заради пишу) На жаль, цей йогурт не зустрічається без цукру і фруктових добавок. Тому я проціджую його через металеве ситечко (чістое!).

Пробувала і відому «Активіа». Молоко заквасити. На виході вийшло щось, дуже схоже на «Активіа» ж – кислувате і не дуже густе.

Молоко для домашнього йогурту

Для заквашування підійде молоко тільки з невеликим терміном зберігання, те, що в магазині коштує в холодильнику. «Довгограючі» пакети не беріть, з такого молока мені не вдалося приготувати навіть кисляк – НЕ скисло з чорним хлібом біля батареї протягом 3-х днів…

Режим мультиварки для приготування йогурту

Ось тут можливі варіанти. У моєї мулльтіаркі (один з найдешевших апаратів) є спеціальна кнопочка «йогурт» – 8 годин при температурі 40 градусів і, що суттєво, без підігріву по закінченні приготування. Можна готувати на «мультіповаре» в такому ж режимі, але не забудьте відключити підігрів, якщо зумієте.

Часто пропонують готувати йогурт на водяній бані в спеціальних маленьких баночках. Але мені, звичайно, лінь – це ж треба кожну баночку ретельно вимити, та й вихід замалий. Я готую безпосередньо в каструлі мультиварки (див. малюнок).

Покрокова інструкція приготування Ледачого, але якісного йогурту в мультиварки Кипятим свіже молоко (1 літр) Остужаем до температури < = 40 град. Виливаємо в каструлю мультиварки Туди ж проціджуємо через ситечко коробку правильного йогурту (можна столову ложку, але я люблю надійність, тому не жмусь - все одно ж йогурт розкритий і підлягає якнайшвидшому вживання) Розмішуємо пластмасовою ложкою Закриваємо мультиварку Встановлюємо режим «йогурт» або щось аналогічне - 40 град на 8 годин без підігріву.

Мультиварка під час приготування йогурту клацає. Неголосно, нечасто, але 8:00 поспіль – не кожен витримає, особливо вночі. Не раджу спати в межах чутності.

Йогурт – це те, що їдять ложкою. Йогурт з ложки не стікає, але тремтить на ній, як холодець, мерехтячи на зламі молочним світлом місячного каменю Йогурт готується тільки з молока та бактеріальної закваски, в крайньому випадку з додаванням фруктів і цукру. Більше там не повинно бути НІЧОГО.

Також знайшли:

  • Для приготування йогурту у мультиваркі молоко треба кипятити чи сіре
  • йогурт в мультиварке как кисляк
  • йогурт в мультиварці з домашнього молока
  • йогурт в мультиварці на заквасці
  • чи треба молоко кипятити для йогурта
  • що можна зробити з коробок з під йогурта
  • Я заквасила йогурт в мультиварці що робити далі?
  • як зробити йогурт з закваски в мультиварці
  • як приготовити закваску для йогурта в мультиварці
  • як приготувати йогурт в мультиварці декс

_0.28MB/0.00208 sec