Home » Поради » Домашні котлети з фаршу без яєць рецепт з фото | Кулінарний блог “Смакота дому”

Домашні котлети з фаршу без яєць рецепт з фото | Кулінарний блог “Смакота дому” Домашні котлети з фаршу без яєць

10 лютого 2014 Тетяна

Привіт, дорогі мої.

Кожен з нас готує котлети по-своєму рецепту, але я пропоную вам спробувати і оцінити мій рецепт – домашні котлети з фаршу без яєць .

Так, так, саме без яєць. Спробуйте і вам вони сподобаються.

Спочатку кілька слів про фарші. Використовувати будь можна, як на голубці. але не дуже жирний, т. к. при обсмажуванні і наступному гасінні, сало розтопиться, а наші котлетки можуть сильно зменшитися в розмірах.

Домашні котлети з фаршу без яєць

Для приготування своїх домашніх котлет я буду використовувати фарш, змішаний з курячого і свинячого фаршу.

Для того, щоб котлети були по-домашньому ніжними, потрібно в фарш додати молоко. Ми не будемо його просто в фарш наливати, а замочимо в ньому батон.

Можна використовувати як свіжий білий хліб або батон, так і сухою. Так само можна взяти замість хліба панірувальні сухарі – той же черствий хліб, тільки подрібнений.

Не дивуйтеся, якщо скажу, що будемо готувати котлети без яєць. Не бачу сенсу в тому, щоб додавати яйця в котлети, вони й без яєць виходять крепенькие і не розвалюються. Якщо вже дуже хочеться, то можна просто збити пару штук (тобто приготувати кляр з яєць) і вмочити в яєчному клярі зліплені котлетки перед тим, як покласти смажити їх на сковорідку.

Для приготування домашніх котлет без яєць знадобляться продукти:

    Фаршу 600г; Цибулина середнього розміру; Грамів 100 або 2-3 шматочки білого хліба або батона; 150 мл ледь теплого молока; За смаком спеції і сіль; Масло рослинне.

Як приготувати звичайні домашні котлети з фаршу без яєць

Розморожений або свіжоприготований фарш викладіть в миску.

Батон замочіть в трохи підігрітому молоці.

Коли він гарненько розм’якне, блендером подрібніть і перекладіть в миску до фаршу,

а так само (бажано дрібніші) нарізану цибулю (я ще зелені пір’я порізала), приправки, посоліть.

Гарненько вимісіть масу і злегка відбийте.

Перед тим, як зайнятися ліпленням, обов’язково змочуйте руки у воді. Сформовані котлети потрібно обсмажити в гарненько розігрітій сковороді на олії рослинній з двох сторін.

Окремо поставте на плиту каструльку і влийте в неї приблизно склянку (можна і більше) звичайної води, нехай закипає. Складайте в каструлю обсмажені котлети. Полийте жирком з пательні.

Накрийте кришкою і хвилин 20 тушкуйте на невеликому вогні.

Ось і все.

Домашні котлети з фаршу без яєць готові, можна і на стіл подавати. З чим ви їх будете їсти – вирішувати вам: з картоплею, рисом, гречкою або ж з макаронами. А ось вийшов соус, в якому вони гасилися, можна в якості підливи використовувати.

А ось ці поради вам точно знадобляться, готуйте домашні котлетки з задоволенням:

Приємного апетиту, друзі.

PS Може у вас є який-небудь секрет з приготування домашніх котлет? Так поділіться з нами.

Також знайшли:

  • котлети без яєць
  • котлети без яйця
  • Як зробити котлети без яєць
  • котлета без яйце
  • рибні котлети рецепти без яєць
  • Що можна зробити з фарша без яйця
  • як готувати кгтлети без яйця

_0.3MB/0.00262 sec