Home » Поради » Цілющі абрикосові кісточки. Користь чи шкода?

Цілющі абрикосові кісточки. Користь чи шкода? Абрикосові кісточки Ви точно не захворієте на рак

Семена абрикосових кісточок містять багато Вітаміну B17. Це робить ядра абрикоса надзвичайно корисними для профілактики появи ракових захворювань. До складу цього вітаміну входить Цианидное речовина, яка є отрутою для ракової клітини. Багато вчених доводять: вживаючи абрикосові кісточки систематично, можливо уникнути появи раку практично з 100% впевненістю. Іншими словами можна стверджувати: якщо їсти горішки з абрикоси все життя, ймовірність захворіти страшною недугою нульова. Але важливо пам’ятати, що кількість з’їдених насіння абрикоса не повинно перевищувати 20 грам в день.

Переможете аритмію серця

Абрикосові кісточки давним-давно застосовуються в нетрадиційній медицині. Їх використовують від аритмії серця. У народі побутує такий рецепт лікування аритмії: «0,5 кг лимонів перетерти з допомогою м’ясорубки або терки. Додати 20 розім’ятих горішків з абрикоси і залити їх 0,5 кг меду. Ретельно перемішати, дати настоятися лікам кілька днів у прохолодному місці. Приймати натщесерце 1 ст. ложку вранці і ввечері перед вечерею »

Одужуйте

Молочко і масло з абрикосових кісточок використовують при гикавці, лікуванні кашлю, як заспокійливого. Також насіння абрикоса в поєднанні з іншими складовими допомагають боротися з кашлюк, ларингіті, трахеїтах, нефритом і бронхітом.

Живіть довго

У далекій Індії існує унікальне плем’я Хунза. Його жителі в середньому живуть 120 років. Кажуть, що причина цьому досить банальна. Так! Це абрикосові кісточки! Виявляється ці хлопці – вегетаріанці. Основною їх їжею є абрикоси, які хунзійци поглинають з кісточками! Ймовірно, ви не здивуєтеся, що ці довгожителі не хворіють раковими захворюваннями…

Готуйте

Деякі абрикоси мають гіркі кісточки, які не рекомендують використовувати в їжу. Але є велика кількість смачних сортів абрикос, без гіркоти. Ці горішки кладуть у печиво або випічку, додають в плов, підсоленими запікають в золі. Винахідливі господині варять варення з м’якоті абрикоса, а наприкінці додають ядра з цього фрукта. Виходить чудове поєднання. Не менш смачними, з додаванням насіння, виходять повидла, желе та джеми, а також вишукані лікери.

Будьте красиві

Звичайно ж абрикосові кісточки використовують в косметології! Наука краси не могла обділити увагою таку корисну кісточку. З неї готують абрикосове масло, всіляку косметику. Наприклад, щоб приготувати натуральний скраб для тіла, змішують подрібнені кісточки абрикоса з кавовою гущею і додають мед. Після кількох процедур шкіра стане неймовірно бархатистою і сяючою. Серцевину кісточки додають в шампуні, креми, бальзами.

Щоб отримати олію з ядер кісточок, застосовують холодний віджимання. За складом абрикосове масло нагадує вичавлений з мигдалевих або персикових кісточок, але за ціною воно дорожче. На колір масло з насіння абрикоса світле з жовтуватим відтінком, не має запаху. Використовують цей цінний продукт для зволоження шкіри. Також масло часто використовують масажисти, воно відмінно розігріває шкіру.

Абрикосові кісточки дійсно дуже небезпечні, якщо їх вживати у великих кількостях. Коли наш організм перетравлює цей продукт, в кишечнику виділятися синильна кислота. У великих кількостях ця кислота вкрай несприятлива для людського організму. З’ївши багато абрикосових горішків, є велика ймовірність отруїтися. Якщо ж вживати в мінімальних порціях, концентрація отруйної речовини буде слабка і для людини обійдеться безболісно. Відомий спосіб, за допомогою якого можна значно зменшити негативний вплив синильної кислоти. Вважається, що потрібно висушити ядра в духовці або відварити. Під високою температурою небезпечний компонент руйнується. Не можна використовувати старі насіння, які пролежали у вас кілька років. Зміст ціаністого речовини з кожним роком збільшується (як і в кісточках вишні, персиків, яблучних зернятках). Менш небезпечними насіння плодів цих дерев вважаються в плині року після врожаю.

Протипоказання

Не рекомендується вживати в їжу ядра з абрикоси при проблемах з щитовидною залозою і печінкою. Також горіх протипоказаний хворим на цукровий діабет. З обережністю слід використовувати в їжу при вагітності. І головне, в день можна їсти більше 20 грам насіння, інакше можна важко отруїтися. Велика доза будь цього продукту, безсумнівно, буде на шкоду.

Наслідки

Якщо людина спожила в їжу велику кількість ядер абрикосових кісточок, в перебігу 30 мін.-5 годин може настати важке отруєння.

Можливі симптоми:

    слабкість; фарбування слизових оболонок в червоний колір; біль у животі; нудота і блювота; головний біль; прискорене серцебиття; підвищена частота дихання, а пізніше переривчастий подих.

У важких випадках:

    можливі судоми; втрата свідомості; від зупинки дихання або гострої серцевої недостатності може настати летальний результат.

При лікуванні використовують промивання шлунка, призначають клізми і вводять у вену очищаючі розчини.

Також знайшли:

  • абрикосові кісточки
  • абрикосові кісточки користь
  • чи можна їсти абрикосові кісточки
  • абрикосові кісточки рак
  • абрикосові косточки
  • кісточки з абрикосів
  • кісточки абрикоса
  • абрикосові кісточки містять
  • гіркі абрикосові кісточки
  • Кістка абрикоси

_0.3MB/0.00203 sec