Home » Поради » Чому рвуться млинці?

Чому рвуться млинці? Чому рвуться млинці?

У кожної господині є свої хитрощі приготування млинців. Комусь вдається смажити їх величезними стопками, а у когось перший, другий і третій млинці виходять грудками, на прикрість кухареві. Насправді, готувати млинці не так складно. Головне, знати деякі секрети.

Готуємося смажити млинці

Перш ніж почати млинцеву епопею, переконайтеся, що всі компоненти, які ви будете класти в тісто, мають кімнатну температуру. Заздалегідь викласти з холодильника варто рослинне масло, молоко або воду, яйця. Не варто лінуватися і не просівати борошно для млинців. І мова йде не тільки про те, щоб відокремити непотрібні грудочки, а в тому, щоб як слід наситити борошно киснем.

речі, якщо використовувати просіяне борошно, її знадобитися набагато менше. А млинці, які як слід наситилися повітря, будуть пишними і ніжними. Просіяти борошно краще безпосередньо перед тим, як замішувати тісто. Якщо млинці рвуться і прилипають при перевертанні . це може означати, що ви додали мало борошна.

Існують різні думки, які яйця треба вибирати для млинців. Деякі господині вважають, що найкраще для цього підходять домашні яйця. Інші вважають, що між домашніми та магазинними немає ніякої різниці. Щоб краще перемішати тісто, жовтки слід розтерти з цукром окремо від білків. Білки додають збиті разом з сіллю.

Такий спосіб додавання цукру і солі в яйця допомагають домогтися повного їх розчинення в тісті. Пам’ятайте, що якщо цукру буде занадто багато, млинці вийдуть жорсткі і можуть пригоряти. Якщо багато солі додати в дріжджове тісто, то бродіння сповільниться.

Замішуємо тісто для млинців

Якщо ви просто змішаєте всі компоненти, які вказані в рецепті, то млинці, звичайно, можуть вийти. Однак, якщо дотримуватися певну послідовність замішування, можна домогтися кращої якості. Спочатку кухаря радять змішати всі рідкі частини, а потім виливати їх тоненькою цівкою у вже просіяне борошно.

Рослинна олія краще додавати прямо в готове тісто. А соду гасити в ложці не варто, всупереч всім радам, не варто. Сода і кислота нехай краще зустрінуться в тесті, надаючи млинців легкість.

Що робити, якщо млинці рвуться . незважаючи на те, що ви впевнені, що пропорції рідини і борошна дотримані? Можливо, ви занадто рано їх перевертаєте? Робити це треба після того, як краю підсихають, а на поверхні з’явилися дірочки. Під краями краще акуратно провести ножиком, намагаючись при цьому не торкатися сковороди. У такому випадку на сковороді не залишиться прилипле тісто.

Універсальний рецепт млинців

Для приготування млинців існує безліч рецептів. Пропонуємо вашій увазі один з нескладних. З інгредієнтів треба: дві склянки молока або води (або суміш молока з водою), дві склянки борошна, два-три яйця, дві-три столові ложки цукру, трохи менше половини чайної ложки солі, півтори-дві столові ложки рослинної олії. Близько шістдесяти грамів вершкового масла для змазування готових млинців.

Ще один секрет, який допоможе вашим млинець не порватися на сковороді: її слід гарненько розжарити, перш ніж наливати перший ополоник тесту.

Бабушкін порада: якщо все ж блинная сковорода «відмовляється нормально» працювати, а млинці все ще прилипають під час смаження, можливо, варто прожарити на ній сіль. І це значно виправить становище.

Також знайшли:

  • чому млинці тріскають
  • від чого тріскають налісніки
  • чому тріскають налисники
  • що робити коли печінковий млинець розлазиться

_0.3MB/0.00609 sec