Home » Поради » Чому котлети розвалюються при смаженні? | Корисні поради

Чому котлети розвалюються при смаженні? | Корисні поради Чому котлети розвалюються?

Іноді котлети просто розвалюються на сковороді при смаженні або ж навпаки, виходять жорсткими і трохи пересушеними, сіруватого кольору. І того й іншого звичайно ж хочеться уникнути і приготувати дійсно апетитне блюдо, щоб воно було не тільки дивовижним за смаком але й красиво виглядало. Як же цього домогтися?

Готуємо смачні котлети.

Якщо котлети на сковороді у Вас розвалюються або ж вони навпаки вийшли жорсткими і сухими, можливо тут вся справа в пропорціях фаршу. Так на один кілограм будь-якого м’яса без кісток слід додавати черствий білий хліб в кількості 250 грам. Попередньо хліб необхідно вимочити в 300-х мл води або замість води можна використовувати молоко. Ще в фарш слід покласти ріпчасту цибулю, 20 г солі, і за смаком і Вашим бажанням чорний мелений перець.

    Досить часто багато господинь у фарш додають яйця. Це не завжди буває до речі. І в м’ясі і в яйцях міститься багато білка, а білок при смаженні поглинає вологу і згортається. Сам м’ясний фарш при цьому стискається досить значно, виділяючи сік і саме від цього котлети виходять жорсткими і сухуватими. Яйця слід додавати коли фарш у Вас вийшов рідкуватий. Якщо ж фарш за своєю консистенцією вийшов абсолютно нормальним, яйця додавати не слід. Саме виходячи з цього і хліб найкраще замочувати не в молоці (адже білків там теж достатньо), а просто у воді. У той час, коли Ви пропускаєте м’ясо через м’ясорубку, його температура незначно підвищується (на три-п’ять градусів). Підвищення температури в чому сприяє більш успішному розвитку різних мікроорганізмів. А для того, щоб після виходу з м’ясорубки м’ясний фарш мав не таку високу температуру, шматок м’яса перед його обробкою необхідно попередньо охолодити.

Хліб у фарш слід додавати саме черствим і без горілих кірок. Після того, як Ви вимочити хліб у молоці або воді хвилин 10-15, він буде добре утримувати в собі вологу. Не слід сильно віджимати шматок хліба після його замочування, інакше він вже не розподілитися рівномірно у фарші і це відповідно позбавить фарш потрібної соковитості. А ось якщо хліб м’який або ж ще свіжий, це призводить до того, що котлетна маса стане тягучою.

    Гострота ножів Вашої м’ясорубки в чому впливає на соковитість котлет. Так тупі ножі у м’ясорубки м’ясо різати не будуть, а лише будуть його м’яти, в результаті чого м’ясо втратить свою соковитість. котлетним фарш, приготований з сирим ріпчастою цибулею і додаванням часнику потрібно смажити негайно, тобто відразу ж після його приготування. А для того щоб Ваші котлетки були набагато смачніше і ніжніше, перед самим паніруванням в сухарях слід змочити їх бульйоном.

Також знайшли:

  • котлети розвалюються
  • чому розвалюються котлети
  • котлети розпадаються
  • чому розпадаються котлети
  • якщо котлети розпадаються
  • що робити коли котлетна маса зарідка
  • котлети ро
  • почему котлети розпадаються
  • Чого розлазаться котлети
  • чому котлети розпадаються

_0.3MB/0.00207 sec