Home » Поради » Чи шкідлива алюмінієвий посуд? | Корисні поради

Чи шкідлива алюмінієвий посуд? | Корисні поради Чи шкідлива алюмінієвий посуд?

Алюмінієвий посуд досі ще не рідкість на наших кухнях. Так, у неї є свої переваги. Вона легка, дешева і невимоглива до зберігання. Навіть якщо Ви її впустили, і вона погнулась, то її функціональність від цього не особливо страждає. Алюмінієвий посуд дуже зручна для мам. У ній майже не пригорає молочна каша. А якщо трохи і пригорить, то нічого страшного не станеться, очистити її можна без особливих проблем. Пошкріб жорсткою мочалкою, додавши миючого порошку – і Ваша стара каструля засяє срібними боками. Краса, та й годі! Але як раз цей блиск, краса шкодять нашому організму.

Чим шкідлива алюмінієвий посуд?

Вся справа в наступному. Кисле середовище дуже шкідлива для алюмінію. Наприклад, коли ми варимо овочі або фрукти. Якщо Ви варите молочну кашу, то створюється лужне середовище. У таких умовах алюміній повільно покидає стінки каструлі і потрапляє, таким чином, до нас в їжу. Звичайно, в більшості випадків концентрація алюмінію в приготовленої їжі не така вже висока, але якщо є таку «металеву їжу» регулярно, то є велика ймовірність того, що можна отримати дуже серйозні захворювання, такі як хвороба Паркінсона і Альцгеймера.

Сучасна алюмінієвий посуд для нас більш безпечна. Сьогодні виробники вже придумали спосіб, як уникнути всіх неприємностей, про які ми вже говорили вище. Алюміній просто уклали в більш міцний метал, наприклад, в нержавіючу сталь. При цьому алюміній, надійно захищений стінками нержавійки, і тому він не буде контактувати з їжею, Ви його не подряпаєте при митті і він збереже теплопровідність на багато років. Саме звідси в нашому столітті з’явилося поняття багатошарова посуд. Вона привертає до себе своїм зовнішнім виглядом, який зберігається протягом довгих років.

Алюмінієвий посуд. Як її можна використовувати на кухні?

На кухні алюмінієвий посуд може ще Вам послужити, якщо Ви будете її використовувати правильно і дотримуватись наступних правил. І так, алюміній можна використовувати для:

    кип’ятіння води, приготування каші без використання молока, т. е на воді, випічки, отварки овочів, але тільки в шкірці (картопля, морква, буряк і т. п.)

Для чого не можна використовувати алюміній:

    не можна варити варення (так як, практично всі фрукти дають при варінні кисле середовище), не можна готувати молочну кашу (як ми вже говорили вище, при цьому створюється лужне середовище) НЕ тушкуйте м’ясо, овочі, птицю або рибу, не можна кип’ятити молоко

НЕ МОЖНА чистити внутрішні стінки такого посуду за допомогою абразивного порошку або скребти жорсткою мочалкою. Все це призведе до того, що Ви видаліть тонку плівку оксиду алюмінію, який перешкоджає надходженню алюмінію в їжу при приготуванні.

Використовувати цей вид посуду на Вашій кухні чи ні, тепер вирішуйте самі.

Що ще шкодить нашому здоров’ю на кухні дивіться відео:

PS Якщо стаття була Вам корисна, поділіться будь ласка їй в соціальних мережах, понажимайте на кнопочки нижче.

Також знайшли:

  • алюміній кипятити воду
  • ПОСУД ІЗ АЛЮМІНІЮ
  • чи можна варити в емальовому посуді
  • чи можна варити варення в алюмінієвій посуді
  • чим корисний алюміній
  • чому можна кипятити молоко в алюмінієвому посуді

_0.3MB/0.00278 sec