Home » Поради » Біляші. Рецепт беляшей домашніх з фото

Біляші. Рецепт беляшей домашніх з фото

біляші. Рецепт беляшей домашніх з фото Біляші домашні

Домашні біляші, так само, як і чебуреки, по ситості замінюють повноцінний обід. Тісто для біляшів, пиріжків підходить різне: листкове. без дріжджів і т. д. Однак справжні домашні біляші готуються з дріжджового тіста і смажаться в олії, так уже повелося, і не нам цей рецепт міняти. Єдине, що ми можемо зробити, так це поліпшити

рецепт і своїми рекомендаціями підказати Вам, як приготувати смачні біляші в домашніх умовах, зробити їх більш соковитими. Класична начинка для біляшів – м’ясний фарш, який може складатися з баранини, курятини, або суміші свинини і яловичини. Ми будемо використовувати останній варіант, він більш кращий для рецепта беляшей.

Як ліпити біляші (з дірочкою або без), у формі ватрушки або трикутника – вирішувати Вам. Я формую їх в круглий пиріжок. схожого на булочку з начинкою, мені так більше подобається, тому що весь сік залишається всередині випічки, а не розтікається по сковорідці. Згідно з цим рецептом біляші можна спекти в духовці, і вони будуть ще більш пишними, ніж на сковороді; тісто для такого випікання цілком підходить.

Інгредієнти для рецепта беляшей:

    борошно пшеничне – близько 1 кг; молоко – 1 склянка; дріжджі – 30 г; яйця курячі – 2 шт.; маргарин – 100 г; цукор-пісок – 2 ст. л.; сіль – 1 ч. л; масло рослинне без запаху для смаження.

Рецепт беляшей:

1. Дріжджі кришимо, розводимо теплим молоком.

2. Потім додаємо цукровий пісок, сіль, ретельно перемішуємо до розчинення.

3. Виливаємо в масу злегка збиті яйця і висипаємо просіяне борошно. Перемішуємо.

4. Після цього вливаємо розтоплений, але не гарячий маргарин, вимішуємо.

5. Отримане тісто накриваємо і ставимо в тепле місце на 2 години.

6. Потім обминали його, якщо сильно прилипає до рук, то підсипаємо ще трохи борошна; перемішуємо і знову залишаємо для підйому на 1-2 години.

7. У фарш перекручуємо цибулини, солимо, перчимо.

8. Виливаємо воду або вершки, перемішуємо.

9. Після того, як тісто збільшилося, ділимо його на кульки приблизно однакової величини.

10. Залишаємо їх на столі або дошці, попередньо присипаної борошном для вистоювання.

11. Далі кожен колобок розправляємо руками в гурток.

12. На середину кожного кладемо по 1-2 ст. л. фаршу, з’єднуємо разом краю спочатку у формі вареника. потім збираємо защипайте місця в центрі «спідничкою».

13. У добре розігріту сковороду, политу маслом, викладаємо беляшікі швом вниз, так, щоб між ними залишалися вільні проміжки.

14. Потім зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою.

15. Смажимо до готовності спочатку з одного боку, потім обережно перевертаємо на інший за допомогою лопаток, намагаючись не порвати боки.

Загрузка...

Готові домашні біляші викладаємо на блюдо і з пилу з жару подаємо до столу.

Також знайшли:

  • біляші домашні
  • чибуреки