Home » Поради » Барбекю: Як правильно приготувати – Кулінарні поради для любителів готувати смачно – Господині на замітку – Кулінарія – IVONA – bigmir) net – IVONA

Барбекю: Як правильно приготувати – Кулінарні поради для любителів готувати смачно – Господині на замітку – Кулінарія – IVONA – bigmir) net – IVONA Барбекю: Як правильно приготувати

C кожним сезоном барбекю користується у нас все більшою популярністю, і все більше людей воліють гриль традиційним шашликів. У чому ж полягає особливість барбекю і що і як на ньому готувати?

В США і Європі барбекю – така ж частина культури, як шашлик у кавказьких народів. На перший погляд ці поняття дуже схожі. / Shutterstock. com

Зараз барбекю прийнято називати та спеціальне обладнання, і їжу, яку на ньому готують, і пікнік, під час якого відбувається це дійство, і спеціалізовані заклади і навіть соус до м’яса-гриль. Для спрощення часто використовують абревіатуру англійського слова barbeque – BBQ.

Дрібниці, які потрібно знати

Щоб до грат гриля не прилипали продукти, її обов’язково потрібно нагрівати заздалегідь і змащувати рослинним маслом. Після використання гриль потрібно добре очищати.

Щоб надати диму більше аромату, можеш кинути зверху на розпечене вугілля кілька добре замочених у воді трісок або гілок фруктового дерева або виноградної лози. Ще можна додати кілька гілочок пряних трав, наприклад, чебрецю або розмарину.

Для барбекю часто використовують дерев’яні шпажки (брошети). На них зручно готувати креветки, маленькі шашлики, овочі і т. д. Перед використанням такі шпажки потрібно вимочити у воді.

Вибирай правильний спосіб приготування

Продукти невеликих розмірів, маленькі або тонкі шматочки, наприклад, шашлик, курячі грудки, стейки, філе риби і овочі смаж над розжареним вугіллям (прямий спосіб). Вони швидко покриються скориночкою, а всередині залишаться соковитими.

Великі, більш жорсткі і жирні продукти, наприклад, цілі тушки птиці, м’ясо на ребрі, грудинку або лопатку потрібно готувати повільно, інакше вони підгорять, а всередині будуть сирими. Для цього вугілля слід відсунути в сторону або розподілити по боках (непрямий спосіб).

Дуже ніжне м’ясо, молоду птицю і рибу, краще готувати швидко, але не прямо над вугіллям, інакше вони можуть вийти занадто сухими.

Якщо ти закриєш свій барбекю-котел кришкою, то отримаєш ефект духовки. Зазвичай це роблять при непрямому способі приготування. Якщо тобі більше подобається нерівна прожарка, то котел краще залишити відкритим.

Що і як краще приготувати на барбекю

Яловичину можна (і навіть потрібно) не прожарюють повністю, так вийде смачніше і ароматні. А от не прожаренние свинина і м’ясо птиці можуть бути небезпечними. Річкову рибу також слід готувати до кінця, а хорошу морську, наприклад, норвезьку сьомгу, можна дещо не дожарівать. Креветки завжди краще не досмажити, ніж пережарити.

Читай також: Рецепти для гриля: ТОП-5 ідей

Стейки з риби повинні бути не тонше 2-2,5 см. Невелику рибу, наприклад, форель і сардини, обсмажують цілком. Маленьку рибку, наприклад, ті ж сардини, набагато зручніше готувати на решітці, нанизавши їх по кілька штук на дерев’яні шпажки. Стейки в середньому готуються по 5-6 хвилин з кожного боку, форель – по 5 хвилин, сардини – по кілька хвилин. У готової риби буде виділятися прозорий сік.

Овочі на барбекю готуй цілком або поріж на великі шматки. Клади їх на грати розрізаною стороною, попередньо змастивши олією.

Рибу і овочі добре запікати у фользі. Вони готуються у власному соку, і страва виходить дієтичним. Так можна готувати практично будь-які продукти.

Як правильно підготувати продукти

М’ясо потрібно очищати від плівки, щоб при смаженні вона його не стягувала, і шматочки не деформувалися. Нарізати м’ясо краще поперек волокон. Воно збереже більше соку і так його зручніше жувати.

Креветки можна обсмажувати як очищеними, так і в панцирі. У великих креветок крім панцира потрібно видалити чорну тонку кишку. Якщо хочеш, можеш залишити неочищеними хвостики. Готуються креветки до 5 хвилин.

Щоб підготувати філе кальмара. його потрібно обдати окропом, зверху очистити від плівки, добре промити і підсушити. Зазвичай його нарізають кільцями. Обсмажуються такі кільця 2-3 хвилини (вони повинні стати непрозорими). ??

Всі продукти потрібно обов’язково ретельно мити, а перед тим, як відправляти на грати – протирати від зайвої вологи. Солити краще в самому кінці, так збережеться більше соку.

Експериментуй з маринадами

Більшість профі дуже скептично ставляться до маринування яловичих стейків. Вважається, що це вбиває смак і аромат м’яса. Його досить змастити рослинним маслом, краще всього оливковою. Навіть солити і перчити стейк рекомендують в кінці або після приготування. Тим не менш, завжди є місце для експериментів, так що підбирай маринади за своїм смаком. Можеш додати трохи пряних трав, наприклад розмарину або намазати стейк гострої мексиканської приправою і подати з сальсою.

До свинини добре підходить сухий базилік, коріандр, петрушка. тархун. Свинячі ребра спробуй замаринувати в суміші з меду, гірчиці і соку лимона.

Універсальний маринад для риби – оливкова олія, сік лимона, сіль, перець. Можна використовувати біле вино. Для сьомги спробуй суміш з гірчиці, цукру і розмарину. Ще один варіант – паста місо з рисовим вином і медом, подавай таку рибу з лимоном. Цілу рибу, наприклад короп, зафаршіруйте травами (укроп. петрушка) і шматочками лимона. У кожному разі, купуючи рибу, не забудь про лимонах і білому перці. До риби він підходить краще, ніж чорний. Для креветок досить використовувати простий маринад з масла, часнику і лимона.

Курячі грудки добре поєднуються з кисло-солодкими маринадами і соусами в тайському або китайському стилі. Смачно виходить і з індійськими спеціями. Спробуй маринад з каррі. йогурту і соку лимона. Якщо любиш корицю. змішай її з часником, патокою і оливковою олією – теж відмінний маринад для курки. Можна обійтися виключно пряними травами, особливо гарні чебрець і розмарин. А ще дуже смачно невеликі шматочки загорнути в шинку і обсмажити.

Будь-який продукт, якщо це тільки не жорстке м’ясо або ти не використовуєш якийсь особливий рецепт, довго маринувати не варто. Досить кілька хвилин, максимум – до години. Шматочки цибулі, часнику або трав перед приготуванням потрібно прибрати, вони підгорять.

Також знайшли:

  • як замаринувати коропа на гриль
  • що готувати на барбекю
  • як замаринуваьи мясо для стейка на барбекю
  • як користуватися барбекю
  • барбекю що готувати
  • короп гриль час приготування
  • маринад для копченоі риби
  • приготування на барбекю
  • приготуваня барбекю
  • чим маринувати овочі на гріль

_0.29MB/0.00430 sec