Home » Поради » 10 секретів бісквітного тіста » Кулінарні рецепти з фото, кулінарія на Вкусняшка. ру

10 секретів бісквітного тіста » Кулінарні рецепти з фото, кулінарія на Вкусняшка. ру 10 секретів бісквітного тіста

Кожна господиня знає, що з усіх видів тіста найбільш «вередливим» вважається саме бісквітне. Звичайно, у кожного тесту є свої тонкощі і секрети приготування, але найбільше нюансів саме у ніжного і повітряного бісквіта. І якщо, наприклад, заварне тісто вимагає особливої??уваги під час випічки, дріжджове – коли «росте», то для того, щоб вдався бісквіт, потрібна гранична зосередженість на кожному етапі, починаючи з підбору продуктів і закінчуючи «фінальним акордом» – «з’єднанням» з кремом або начинкою, якщо планується рулет. Але якщо знати всі таємниці і секрети процесу приготування пишного бісквіта, ніяких складнощів виникнути не повинно. Отже, починаємо розкривати секрети.

Секрет № 1

Первісне умова вдалого бісквіта полягає в правильній пропорції інгредієнтів. Для бісквіту середньої величини потрібні 5 яєць, 200 грам цукрового піску, 3/4 склянки двічі просіяного борошна вищого гатунку, 1/4 склянки картопляного крохмалю – теж просіяного, і щіпка солі. Можна в тісто за бажанням додати ванілін, куркуму, кардамон і т. д.

Секрет № 2

Абсолютно всі продукти повинні бути однакової температури, і чим нижче вона буде, тим краще. Те ж саме стосується і форми, в яку будемо викладати нашу масу, – вона повинна бути холодною.

Секрет № 3

Яйця потрібно обов’язково «поділити» на білки і жовтки, які збиваємо окремо. Жовтки – з цукром, а білки – з сіллю. Не забуваємо про те, що все має бути охолодженим.

Секрет № 4

Саме в жовтково-цукрову масу додаємо всі інші інгредієнти, акуратно й ретельно вимішуючи тісто. Тільки вимішувати потрібно в одну сторону – «по» або «проти» годинникової стрілки, інакше тісто може втратити свою легкість. Білкову ж масу додаємо після того, як змішали вже всі складові, по 3-4 ложки, продовжуючи вимішувати.

Секрет № 5

До того часу, коли бісквітне тісто готове, духовка вже повинна нагрітися! Якщо ж тісто у формі буде «чекати» хоча б 5 хвилин, то ймовірність того, що готовий бісквіт буде пишним, знижується в рази!

Секрет № 6

Гарний бісквіт вийде тільки тоді, коли форма для його випічки підготовлена??відповідним чином. Ідеальний варіант – змащена вершковим маслом і застелена пергаментом форма. До речі, пергамент теж потрібно гарненько «задобрити». Ніякими сухарями, горішками, манкою і борошном присипати змащену форму можна – і зовнішній вигляд, і смак бісквіта від цього тільки програють.

Секрет № 7

Час на випічку бісквіта може бути різним – від 10 хвилин, якщо випікаємо на деку (для рулетів) і до 40 хвилин, якщо готуємо в глибокій формі. Але в кожному разі категорично заборонено в першій половині цього часу відкривати дверцята духовки, інакше вийде не пишний бісквіт, а плоска коржик.

Секрет № 8

Відразу після того, як бісквіт випечений (можна для вірності перевірити дерев’яною паличкою), дістаємо його з форми, оскільки гаряче бісквіт витягти набагато легше, ніж остиглий. Для цього форму з готовим бісквітом прямо з духовки ставимо на мокре холодний рушник, через 3-4 хвилини можна діставати.

Секрет № 9

А от для того, щоб закінчити приготування вироби на основі бісквіта, поспішати зовсім не потрібно. В ідеалі потрібно дати полежати бісквітної основі годин 8. І тільки після закінчення цього часу можна просочувати бісквіт, з’єднувати його з кремом і так далі. Але цей секрет не підходить, якщо ви готуєте бісквітний рулет.

Секрет № 10

Для рулету технологія кардинально відрізняється. Наносити начинку слід саме на гаряче готове тісто. Бажано, щоб начинка не була ні занадто рідкою, ні занадто густий і з максимально однорідною консистенцією. Після нанесення начинки звертаємо щільно сам рулет, але намагаємося не передавлює, інакше і тісто буде не таким повітряним, і начинка може витекти.

Ось і всі секрети приготування повітряно-ніжного бісквіту! Готуйте і насолоджуйтеся!

Ірина Мішина для vkyysno. ru

Також знайшли:

  • бісквітне тісто
  • як правильно спекти бісквіт
  • пишний бісквіт
  • рецепт бісквітного тіста
  • як зробити бісквіт
  • бісквітне тісто рецепт
  • як зробити бісквітне тісто
  • бисквітне тісто
  • безквітне тісто
  • бесквітне тісто

_0.3MB/0.00296 sec